Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Lélekmorzsák » Lélekmorzsák

Spirituális híd 1.

Képeld el azt a légiesen könnyű hidat, mely az igazi valóságodhoz, spirituális lényedhez vezet. Ez a híd leheletkönnyű, áttetsző, finom. Könnyen kettészakad, s te mélyre zuhansz. Nem bírja a nehéz terheket, nem bírja a nehéz hátizsákod.

Minden érzés, minden helyzet, ami elől menekültél mázsás súly a hátizsákodban. Az egyik ilyen mázsás súly a harag.

Amíg nem éled át a mély haragot, sosem szabadulsz meg tőle. Kísért, a nyomodban lesz. Talán azt hiszed, ha elfojtod, ha „kezeled” megoldottad, de ez lappangó őrület: minél mélyebben nyomod el, annál nagyobb lángra kap egyszer. S egy nap arra ébredsz, hogy a haragból megvetés lett, gyűlölet.

Engedj utat a haragodnak, de közben figyeld: mi a kiváltó oka? Mi a gyökere? Miért olyan hatalmas most benned ez az érzés? Valóban kívülről jön? Valóban külső tényező, más valaki az oka?

S ha megfigyelővé váltál, egyszerre csak kibontakozik előtted a kép: te magadra haragszol igazán! Mert ez a harag tükörkép: megmutatja hol és miben csalódtál magadban. Nem, nem a másikban, csakis önmagadban! Amiért benned harag dúl: nem azt kaptad, amit vártál. Amit elképzeltél. Hagytad, hogy kijátszanak, eszközzé tegyenek, hagytad, hogy visszaéljenek az érzéseiddel, az erőddel.
Elképzeltél valami, beleélted magad: s lám csak, nem úgy alakult. S elönt a düh, kifelé, mások felé, fröcsög minden irányba. Pedig… hát…te is ott voltál valahol.

Csalódást csak mi tudunk okozni magunknak, ahogyan örömet is mi tudunk szerezni. A harag emésztő érzés, ölni képes, ha eltemeted magadban. Ha megéled: felszabadít, könnyűvé válsz, mint a szellő.  Ha megéled, ha külső megfigyelőként végig nézed, szabaddá tesz. Megtanít magadból valamire. Közelebb visz önmagadhoz. Segít, hogy átkelhess a spirituális hídon.

A következő zsák, amitől megszabadulhatsz a félelem zsákja lesz.

Zsóka

 
Kategória: Lélekmorzsák | Hozzáadta:: Zsóka (2012-11-26)
Megtekintések száma: 728 | Hozzászólások: 6
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 14
Vendégek: 13
Felhasználók: 1
cseszi67

Block title