Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Április 12.

A vágy sóvárgássá válik, ha készen állsz mindent feláldozni érte. A sóvárgás magasabb rendű, mint az élet - képes vagy meghalni érte. Sok vágy van - sóvárgás csak egy lehet, mert a teljes energiádra szüksége van, úgy van szüksége rád, ahogy vagy, egész valódban.

Nem tarthatod vissza semmilyen részedet, nem közelíthetsz a sóvárgásod felé óvatosan, okosan, mérlegelve. Ennek őrült ugrásnak kell lennie.
Az emberek nagyon széttöredezettek: az egyik vágy északra visz, a másik délre, minden vágy más irányba, és megőrjítenek. Ezért nem jutnak sehová az emberek - lehetetlen bárhová jutniuk -, mert az egyik részük ebbe az irányba halad, a másik részük pedig a másik, homlokegyenest ellenkező irányba. Hogyan érkezhetnél meg? A megérkezéshez a teljes valódra szükség van. Ezért látod azt, hogy az emberek csak vonszolják magukat. Egyáltalán nincs meg bennük az élet intenzitás a; ez lehetetlen. Számtalan irányba szivárognak - így nem lehet energiájuk.
De ennek a sóvárgásnak nagyon üdvözültnek kell lennie; nem szabad komolyan csinálnod, mert abban a pillanatban, hogy komollyá válsz, feszült leszel. A sóvárgásnak intenzívnek kell lennie, de egyáltalán nem feszültnek. Játékosnak kell lennie, vidámnak, tele nevetéssel, tánccal és énekkel. Nem szabad kötelességgé válnia.. Nem istennek engedelmeskedsz vagy bárki másnak - egyszerűen úgy élsz, ahogyan élni akarsz; ezért vagy üdvözült. Azt választottad, hogy így fogsz élni, ezen a módon akarsz lángolni... de annak táncoló lángnak kell lennie.

Osho

 

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2014-04-12)
Megtekintések száma: 427 | Hozzászólások: 9
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 13
Vendégek: 11
Felhasználók: 2
lea7050, steandi

Block title