Cikkek katalógusa

Keresés a honlapon

Ajánlom!

Oszd meg!

Iratkozz fel!

Hírlevél

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Április 18.

A tiszta -boldogság-tudat elérése vezessen, bármit is tégy. Az elme választotta spontán irány a legkivanatosabb irány, ez vezet a cél felé. Minden cselekvés célja — a határtalanság — spontán és gyorsan elérhető.

A tudásnak mindig van célja. A tudás célja a hatékony cselekvés. A hatékony cselekvés célja az eredmény, az eredmény célja pedig a beteljesülés. így a tudás végső célja a beteljesülés a megismerő számára.

Mit jelent a "cselekvéshez való hozzáértés"? Ez a cselekvés végrehajtásának olyan módja, amellyel az egész folyamat könnyűvé válik.

A cselekvést a lehető legkisebb erőfeszítéssel visszük véghez úgy, hogy a cselekvő friss marad, és teljes mértékben élvezni tudja a cselekvés gyümölcseit.

A cselekvés gyorsan végre lesz hajtva, úgyhogy a cselekvő azonnal elkezdi élvezni az eredményeket.

A versengés nagyon értékes, de csak fejlett személyiségek számára, csak a fejlett üzleti élet terén, csak a fejlett kormányzás terén beteljesítő.

Különben visszahúzza a fejlődést és az életet. A versengés természetes velejárója az életnek. Míg van változatosság, lesz versengés is. Az emberből kihozza a legjobbat.

Először teljesül be mint ember, csak aztán mint szakember. Bármi is legyen a foglalkozása, beteljesedik; mint ember teljesen ki kell fejlődnie.

A szeretet az élet édes kifejeződése, az élet legmagasztosabb tartalma. A szeretet az élet ereje, hatalmas és finom. Az élet virága a szeretetben nyílik ki, és sugározza a szeretetet mindenfelé maga körül.

Az élet mindegyik hullámában a szeretet óceánja hömpölyög.

A szeretet az isteni fény, az Istenit képviseli az emberben. A szeretet az Isteni Élet az emberben. 

A mennyei istenség szeretetként lakik a szívünkben. Az ember szívében lévő szeretet az Isten szentélye a földön. Áldottak mindazok, akik az Isten szentélyét Őrzik szívükben a szeretet teljességével.

A szeretet összeköt, ez az élet egyesítő ereje. Erősíti az egységet, összeköt, de szabadságban. Összetartja a szabadság kötelékek. Nem ismeri a viszályt, a szeretettől távol van a széthúzás, a szerettől távol van a viszály, a szeretettől távol van a diszharmónia.

Szeressünk mindent magunk körül. Mert a szeretetben rejlik az Isten hatalma, a teremtés hatalma, az élet bölcsessége és minden jó ereje.

Az élet filozófiája a következő: Az élet nem küzdelem, nem feszültség. Az életnek nem kell szenvedésnek lennie. Az élet tiszta-boldogság-tudat. Örök bölcsesség, örök létezés.

Maharishi Mahesh Yogi

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2015-04-18)
Megtekintések száma: 250 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Támogatás

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

A nap üzenete [624]
Hétfő [13]
A meditáció napja
Kedd [18]
A döntések napja
Csütörtök [17]
A befogadás napja
Péntek [15]
A szeretet, a szerelem napja
Szombat [7]
A felelősség napja
Vasárnap [7]
A nyitottság napja
Szerda [13]
A megújulás napja
A nap kártyája [77]
Közös meditációk [1]
Napi gondolkodó [0]
Versek [1]
Napi gyakorlat [9]

Statisztika


Online összesen: 26
Vendégek: 23
Felhasználók: 3
femarta56, Irénke50, Zsóka

Block title