Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Április 20. - Alázat

Amikor az alázat természetesen születik meg a szeretetből, akkor mérhetetlenül csodálatos. Ezért ess szerelembe a létezéssel - és első lépésként ess szerelembe önmagaddal.
Amint szerelmes vagy önmagadba, elkezdesz sok embert szeretni, és lassan-lassan az a tér egyre nagyobb és nagyobb lesz. Egy nap hirtelen azt látod, hogy a létezés egésze beletartozik, hogy a szeretetnek nincs többé meghatározott címzettje, hanem egyszerűen ott van, hogy bárki elvehesse - magától áramlik. Még ha senki sincs ott, hogy elvegye, akkor is áramlik.
Akkor a szeretet nem egy kapcsolat, hanem egy létállapot. És abban a létállapotban rejlik az alázat, a valódi alázat. Jézus ebben az értelemben alázatos; a pápa nem alázatos. Mesterségesen is létre lehet hozni szegénységet, és azután egoistának lenni miatta. Számomra a valódi alázat mintegy a szeretet illataként születik. Nem lehet mesterségesen létrehozni, nem tudod begyakorolni, lehetetlen megtanulni. Bele kell menned a szeretetbe, és egy nap hirtelen látni fogod, hogy a szeretet virágba szökkent - eljött a tavasz, kivirágzott a szeretet, és egy bizonyos illatot áraszt, amelyet soha azelőtt: alázatos vagy.

Osho

 

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2016-04-20)
Megtekintések száma: 463 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 18
Vendégek: 18
Felhasználók: 0

Block title