Cikkek katalógusa

Keresés a honlapon

Ajánlom!

Oszd meg!

Iratkozz fel!

Hírlevél

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Április 3.

Annak megértése, hogy amit mind a mai napig szeretetnek neveztél, nem szeretet volt, az egyik legjelentősebb felismerés. Amikor megtörténik, sok minden lehetségessé válik.

Az emberek mindig azt gondolják, hogy szeretnek, és ez válik a legnagyobb illúziójukká, ábrándjukká - ezért minél előbb ábrándulnak ki, annál jobb. A szeretet annyira ritka, hogy nem lehet olyan könnyen hozzáférhető mindenki számára. Nem is az; éppolyan ritkaság, mint a buddhaság, semmivel sem kevésbé ritka.
A felismerés, hogy nem ismered a szeretetet, jó, de szomorúvá tesz, sőt egyfajta búskomorságot eredményez. Mégse nyugtalankodj, mert a sötét éjszakából születik meg a reggel. Amikor az éjszaka a legsötétebb, akkor van a legközelebb a reggel. Nagyon rosszkedvű leszel, mert bármit hittél is szeretetnek, nem az volt, álmokban éltél, és elszalasztottad a valóságot. Amikor ez a felismerés derengeni kezd benned, nagyon szomorú leszel, szinte halott. Ne próbálj elmenekülni ebből az állapotból. Lazulj el benne, engedd magad belesüllyedni ebbe a szomorúságba, és hamarosan tökéletesen megújulva lépsz ki belőle.
Az emberek hajlamosak elmenekülni előle: étterembe, moziba mennek, barátokat keresnek, bármit, csak elmenekülhessenek ebből az állapotból. De ha menekülsz, megint elszalasztasz valamit, ami megtörténni készült. Ezért inkább lazulj el benne. 

Osho

 

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2014-04-03)
Megtekintések száma: 439 | Hozzászólások: 5
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Támogatás

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

A nap üzenete [622]
Hétfő [13]
A meditáció napja
Kedd [18]
A döntések napja
Csütörtök [17]
A befogadás napja
Péntek [15]
A szeretet, a szerelem napja
Szombat [7]
A felelősség napja
Vasárnap [7]
A nyitottság napja
Szerda [13]
A megújulás napja
A nap kártyája [77]
Közös meditációk [1]
Napi gondolkodó [0]
Versek [1]
Napi gyakorlat [9]

Statisztika


Online összesen: 18
Vendégek: 18
Felhasználók: 0

Block title