Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Április 8. - Zakatol a fejedben az aggodalom

Egyedül vagy a saját társaságodban, és nincs, ami elterelné a figyelmedet magadról. Szeretnél szabadulni ebből a helyzetből, de ez képtelenségnek tűnik.

Mindig szabadulni akarsz önmagadtól, ezért jársz moziba, ezért olvasol könyveket, ezért akarsz járni valakivel. Bármit, csak ne kelljen egyedül lenned. Szabadulni akarsz saját magadtól, nem akarsz saját magad lenni, mert rabjává váltál a gondolataidnak. Veszélyes kábítószer ez számodra. Kényszeres gondolkodás a neve. 

Megszokásoddá vált, és nehéz abbahagyni. Pedig abba kell hagynod, ha józan akarsz lenni. Ha folyton beszélsz, nem hallod mások szavát. Aztán már csak a saját belső beszélgetéseidet, a gondolataidat hallod. Már csak a gondolataidra gondolhatsz, mert teljesen elzárod magad a külvilágtól.

Pedig ha gondolkodni akarsz valamiről, akkor abba kell hagynod a gondolkodást. Az első szabály, hogy ne próbálkozz vele, mert csak még jobban felkavarod elméd háborgó hullámait. Az elme lecsöndesedik, ha békén hagyják, mint a zavaros, sáros tó. Csak hagyd békén az elmédet, és magától lecsendesedik. 

Alan Watts 

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2016-04-08)
Megtekintések száma: 273 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 6
Vendégek: 6
Felhasználók: 0

Block title