Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

December 19. Mert megérdemled!

Mert megérdemled!
– és ez itt most nem a reklám helye…

Ugye ismerős a reklám szlogenje? De itt és most nem arckrémek és egyebek „áldásos” hatásairól lesz szó.

Mi az, amit megérdemelsz?

Megérdemled persze az anyagi világ minden jótéteményét: gazdagságot, házat, autót, nyaralót, vitorlást, saját szigetet, saját repülőt, űrutazást, mindent, mi szem-szájnak ingere. Jó ételeket, jó italokat. A felsorolás persze nem teljes, egészítsd ki nyugodtan a saját listáddal. Na most ezekkel csak az a bajom, hogy mindig első helyen állnak, s oly kevesen gondolkodnak el azon, milyen törékenyek, milyen hamar elfogyhatnak mellőlünk.

Nem, negatív szeretnék lenni, de mégis elmondom, mit tartok én ezekről.
Most a gazdagságról nem írnék bővebben, mert szerencsére nincsenek részvényeim, nincs bankbetétem, tehát nincs mit elveszítenem se. Na, de akinek van! Nem rontom el a kedvem, bele se gondolok. A ház kigyulladhat, elviheti az árvíz, vagy a bank, vagy az uzsorás, az autód megtetszhet valakinek, aki azt véli, megérdemli, hát viszi is, a nyaralód jó gyűjtőhely az ingyen cuccokat imádóknak, a saját szigetedre minek mennél, mikor itt sem tudsz mit kezdeni magaddal, a repülő lezuhanhat, kigyulladhat, az űrben meg mi a csudát keresnél, mikor sötét az egész, s onnan is a Föld az, ami valami különlegesen szép. A sok evéstől gyomorrontást kapsz, a sok italtól meg – de ezt most hagyjuk is.

Amit megérdemelsz, az igazi érték a te belsőd. Az, akire ha rátalálsz, minden vészen átvezet.

Megérdemled a bizalmat önmagad iránt. Mert volt bátorságod próbára tenni magad itt, ebben az anyagba zárt világban. S ebben a testben szárnyal ugyan a lelked, olykor mégis úgy érzed, a tested a börtönöd – de mégis-mégis itt vagy és próbálkozol.

Megérdemled a szeretetet önmagad iránt, mert ezerszer estél el, s mégis mindig talpra álltál, s mentél tovább. Megérdemled a szeretet önmagad iránt, mert minden sérülésed és fájdalmad ellenére nyitott tudtál maradni, s nem zártál be ajtót-ablakot. Megérdemled a szeretetet önmagad iránt, mert ez az, amellyel teli vagy, s ha kiengeded a palackból, áramlik benned és mások felé.

Megérdemled a harmóniát, mert harmóniából érkeztél, most is azt keresed, arra vágysz, bármilyen káosz legyen is körülötted. S meg is találod, ha a szívedbe, a szívedhez visszatérsz, mert elsősorban szellemi lény vagy, a test csak eszköz, hogy itt és most létezhess.

Megérdemled a boldogságot, mert boldogságból érkeztél, ott hordozod magadban ebben a pillanatban is, s ha a jelben élsz, ha nyitva a szíved, belép az életedbe.

Megérdemled, hogy teljes és egy legyél önmagaddal, mert a létezés téged olyannak szeret, amilyen vagy. Az összes, általad gyengeségnek tartott tulajdonságoddal, az összes tévutaddal, az összes gödröddel együtt, amibe eddig belezuhantál, mert zárva volt a szemed. Ha a létezés virág lenne, te pedig egy szirom, ugyan mivé válna a virág? Ha csillag lennél, hol lenne a te visszfényed? Ha nap lennél, hol lenne a te sugarad?

Megérdemled, hogy felszabadultan élj, mert a félelem, a bűntudat, az önvád fáj a létezésnek, s fáj neked is. Megérdemled, hogy bármit is tettél a múltban letedd, s mindig újrakezdhesd: új érzésekkel, új gondolatokkal, új mozdulatokkal, új érintéssel.

Megérdemled, hogy megbocsáss magadnak – hiszen ha tudtad volna, mi a jó neked, biztos nem lettél volna oly sokszor saját magad legnagyobb ellensége.
S ha tudod magadról mindezt, ha ezt elfogadod, minden emberben, aki körülvesz téged, ezt látod majd. Akkor is, ha szeret, akkor is, ha üvölt veled, akkor is, ha megbecsül, s akkor is, ha semmibe vesz. Mert te már tudod, amit ő még nem.

A világ minden szépsége és gazdagsága jár neked. S ha belül elfogadod magadban a fent leírt gondolatokat, nem remeghet meg körülötted úgy a világ, elveszíthetsz bármit, lesz erőd újra megteremteni. Mert ehhez mindennel rendelkezel, mindennel, ami anyagi javakban nem mérhető.

Csak a lelkeddel.

Zsóka

Megosztom a Facebook-on
Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2013-12-19)
Megtekintések száma: 545 | Hozzászólások: 6
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 21
Vendégek: 21
Felhasználók: 0

Block title