Cikkek katalógusa

Keresés a honlapon

Ajánlom!

Oszd meg!

Iratkozz fel!

Hírlevél

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

December 20. A szív, mint eszköz
Megosztom a Facebook-on


Ha le akarsz jönni a fejből, át kell haladnod a szíven - az az útkereszteződés. Nem tudsz közvetlenül a legbensőbb lényedig lemenni, keresztül kell haladnod a szíven. A szívet eszközként kell használnod.

Gondolkodás, érzés, létezés - ez a három központ. De az érzés egyértelműen közelebb van a létezéshez, mint a gondolkodás, és az érzés eszközként működik. Érezz többet, és kevesebbet fogsz gondolkodni. Ne küzdj a gondolkodás ellen, mert a gondolkodás elleni harc újabb harci gondolatokat teremt. Sose harcolj a gondolkodás ellen; semmi értelme.
A gondolkodás elleni harc helyett inkább irányítsd energiádat az érzéshez. Inkább énekelj, mint gondolkodj, inkább szeress, mint filozofálj, inkább verseket olvass, mint prózát. Táncolj, nézd a természetet, és bármit teszel, tedd a szíveden keresztül. A szív az elhanyagolt központ: amint elkezdesz odafigyelni rá, működésbe lép. Amikor működésbe lép, az elmébe tartó energia automatikusan a szív felé kezd haladni. És a szív közelebb van az energiaközponthoz. Az energiaközpont a köldökben van - ezért tulajdonképpen kemény munka felpumpálni az energiát a fejbe.
Ezért létezik az egész nevelési rendszer: megtanít rá, hogyan pumpáld a központból az energiát egyenesen a fejbe, hogyan kerüld ki a szívet. Ezért van, hogy sem az általános iskola, sem a középiskola, sem az egyetem nem tanít meg arra: hogyan érezz. Elpusztítják az érzést, mert tudják, hogy ha érzel, nem tudsz gondolkodni. De könnyű áttérni a fejtől a szívhez, és még könnyebb áttérni a szívtől a köldökhöz. A köldökben egyszerűen egy létező vagy, tiszta létező - érzés nélkül, gondolkodás nélkül; egyáltalán nem mozogsz. Ez a forgószél középpontja.

Osho


Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2013-12-20)
Megtekintések száma: 330 | Hozzászólások: 8
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Támogatás

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

A nap üzenete [622]
Hétfő [13]
A meditáció napja
Kedd [18]
A döntések napja
Csütörtök [17]
A befogadás napja
Péntek [15]
A szeretet, a szerelem napja
Szombat [7]
A felelősség napja
Vasárnap [7]
A nyitottság napja
Szerda [13]
A megújulás napja
A nap kártyája [77]
Közös meditációk [1]
Napi gondolkodó [0]
Versek [1]
Napi gyakorlat [9]

Statisztika


Online összesen: 27
Vendégek: 26
Felhasználók: 1
meglecz1

Block title