Cikkek katalógusa

Keresés a honlapon

Ajánlom!

Oszd meg!

Iratkozz fel!

Hírlevél

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

December 27.

A szerelmesek szétválhatnak, de a megértés, amelyet a másik társaságában nyertek, mindig megmarad, mint egy ajándék. Ha szeretsz valakit, az egyetlen értékes ajándék, amelyet adhatsz neki, valamennyi a megértés minőségéből.

Beszéljetek egymással, és értsd meg, hogy a párodnak olykor egyedüllétre lesz szüksége. És ebben rejlik a probléma: ez a szükséglet nem feltétlenül következik be mindkettőtöknél egy időben. Olykor te vele akarsz lenni, ő viszont egyedül - semmit sem lehet tenni ellene. Akkor meg kell értened, és egyedül kell hagynod. Máskor te akarsz egyedül lenni, ő azonban közeledni akar - akkor mondd meg neki, hogy tehetetlen vagy!
Teremts egyre több és több megértést. Ezt szalasztják el a szerelmesek: van elég szeretetük, de megértésük nincs, egyáltalán nincs. Ezért a meg nem értés szikláin meghal a szeretetük. A szeretet nem tud megértés nélkül élni. Egyedül a szeretet nagyon bolond; megértéssel a szeretet sokáig élhet csodálatos életet - sok megosztott örömmel, sok megosztott, csodálatos pillanattal, nagyszerű költői élménnyel. De ez csak a megértésen keresztül történik meg.
A szeretet mézesheteket adhat, de ez minden. Kizárólag a megértés tud mély intimitást adni. És a mézesheteket mindig depresszió, harag, csalódás követi. Hacsak nem fejlődsz a megértésben, a mézeshetek nem fognak segíteni; olyan lesz, mint a drog.
Ezért próbálj több megértést teremteni. És még ha egy napon szétváltok is, a megértés veletek marad, az lesz az egymás iránti szerelmetek ajándéka.

Osho

 

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2015-12-27)
Megtekintések száma: 183
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Támogatás

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

A nap üzenete [622]
Hétfő [13]
A meditáció napja
Kedd [18]
A döntések napja
Csütörtök [17]
A befogadás napja
Péntek [15]
A szeretet, a szerelem napja
Szombat [7]
A felelősség napja
Vasárnap [7]
A nyitottság napja
Szerda [13]
A megújulás napja
A nap kártyája [77]
Közös meditációk [1]
Napi gondolkodó [0]
Versek [1]
Napi gyakorlat [9]

Statisztika


Online összesen: 11
Vendégek: 10
Felhasználók: 1
ballaib

Block title