Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

December 30.
Igyekezz annyi kapcsolatot létesíteni a létezéssel, amennyit csak tudsz. Ha egy fa alatt üldögélsz, öleld át a fát, érezd, hogy találkoztok, és eggyé olvadsz vele. Ha úszol, hunyd le a szemedet, és érezd, hogy eggyé olvadsz a vízzel, jöjjön létre az egyesülés.

Ahol csak tudsz, találj módot és eszközt az ellazulásra és az egyesülésre. Minél inkább egyesíted az energiádat valami más energiával, amely bármilyen formában létezhet - macska, kutya, férfi, nő, fa -, annál közelebb jutsz az otthonodhoz. Ez kellemes munka; tulajdonképpen eksztatikus munka.
Amint egyszer ráérzel, amint egyszer megismered a nyitját, meglepődsz majd, milyen sok mindent elszalasztottál az életben. Minden fa, amely mellett elhalad tál, hatalmas orgazmust adhatott volna, és minden élmény - naplemente, napfelkelte, Hold, felhők az égen, fű a földön - eksztatikus élmény lehetett volna. Ha fekszel a gyepen, érezd, hogy eggyé válsz a földdel. Olvadj bele a földbe, tűnj el benne; engedd, hogy a föld beléd hatoljon.
Ez egy meditáció: érd el az egyesülést a lehető legtöbb módon. Istennek tízezer ajtaja van, és mindenhonnan elérhető, de csak az egyesülés állapotában érhető el. Ezért esik meg olykor, hogy a szerelmesek mély orgazmusban megismerik a meditációt. Ez az egyik módja az egyesülés elérésének, de ez csak egy az utak közül, melyből több millió van. Ha keresni kezded, sosem érsz a végére.

Osho


Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2013-12-30)
Megtekintések száma: 447 | Hozzászólások: 5
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 17
Vendégek: 17
Felhasználók: 0

Block title