Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

December 5.

Igazság…

Tudod, az emberiség történelme arról szól, hogyan vegyék el tőled a kék eget, hogyan mutassanak számodra hamis égboltokat, hamis hiteket, hamis isteneket. Hiszen a sötét erők mindig is féltek attól, hogy meglásd a saját fényedet, a saját nagyszerűségedet, a saját ragyogásodat. 


Most igazán: te el tudsz képzelni egy olyan istent, aki ha a maga képére és hasonlatosságára teremtett Téged, nem alkotott nagyszerűt? El tudod képzelni, hogy bűnben fogantál és bűnös vagy? El tudod képzelni, hogy ha nem vagy ennek, vagy annak a vallásnak a hű követője, te elkárhozol? Csak nézz e lelked mélyére, s szíveddel válaszolj ezekre a kérdésekre. Csak dobd le magadról mindazt, ami rád raktak, ami rád rakódott, s meglátod a valóságot!


Annyi szabályt állítottak neked! Fölöslegeset! Nem Istentől valót, hogy lassan elveszel ebben a rengetegben. Ezek a szabályok csak arra jók, hogy elnyomjanak Téged, elvegyék tőled saját létezésed kék egét. Arra jók, hogy megfosszanak attól a hatalmas csodától, amit hoztál magaddal. Arra jók, hogy megfosszanak Téged a saját dicsőségedtől.


Ha egy emberen uralkodni akarsz, csak tudatosítsd benne, mennyire hitvány, mennyire bűnös, s már a markodban van! Az összes egyház egyebet sem tesz, csak ezt sulykolja beléd. Mert mi is lenne velük, ha Te felébrednél, s rájönnél: Isten nagyszerű, pótolhatatlan, egyedi teremtménye vagy! Mi lesz velük, ha egyszer ráébredsz arra, az igaz istenhit ott él a szívedben, mindig is ott volt, mentes minden földi sallangtól. Mi lesz velük, ha egyszer felébredsz, s rájössz: a szeretetet nem tanulni kell, csak újra megtalálni azt az igazi, fényes szeretetet, ami mindig is benned volt, de sikeresen elvették tőled!  Mi lesz velük, ha egyszer felébredsz, s rájössz, hogy mások szeretetéhez önmagad szeretetén vezet az út?


Az összes nagy tanító csak ezen munkálkodott, s csak nézd meg, mivé tette az emberiség a tanításukat! A kereszténységnek nyomokban sincs köze a jézusi tanításokhoz, Pál követői lettek, s Buddha sem arra vágyott, amivé a buddhizmus tette. Nem sorolom. Minden nagy tanítónak ezerféle követője, ezerféle ága van. Soha annyi véres háború nem dúlt a földön, mint amennyit a hit jegyében vívtak. A szeretet jegyében! Az egy igaz Isten nevében!


Szerinted az igazság lehet ezerféle?


Tudod, nincs más vágyam, mint megmutatni neked: nincs szükséged rítusokra, hamis elvárásoknak való megfelelésre, neked csak egyetlen dologra van szükséged: újra meglátni és megtalálni az Istennel való egységedet. Ráébredned arra, hogy sohasem létezett külön, mert mindig is EGY voltál vele. Benned él és benne élsz, ez el nem választható. Bármikor bármit teszel, mindig tudd: azzal a teremtő erővel, azzal a szeretettel ruházott fel, mely benne él. Ő az egyetlen, aki nem teremtett vallásokat, nem alkotott hamis törvényeket. Egyetlen törvénye van: SZERESS!
Annyi kapaszkodót, megváltást kínáltak már fel neked, csak egyet nem mondtak ki igazán, pedig Jézus fogalmazta meg gyönyörűen: „mindannyian Istenek vagytok!” Te is, barátom!
Ő fogalmazta meg:”Nem mondhatom nektek azt, hogy Isten országa itt van, vagy ott van, mert isten országa bennetek van.” Benned is, barátom!
Az igazság ott él benned. Az az igazság, amit az ember soha nem fog tudni a világ igényeihez idomítani. Mert a Létezés Törvénye ellen való.
Fedezd fel újra magadban az istenit, a nagyszerűt, s szabaddá válsz!
Ez az emberiség új útja, a te utad is.

Gergely Zsóka

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2015-12-05)
Megtekintések száma: 327 | Hozzászólások: 3
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 4
Vendégek: 3
Felhasználók: 1
hhajni111

Block title