Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Február 14.

Ha le akarsz jönni a fejből, át kell haladnod a szíven - az az útkereszteződés. Nem tudsz közvetlenül a legbensőbb lényedig lemenni, keresztül kell haladnod a szíven. A szívet eszközként kell használnod.

Gondolkodás, érzés, létezés - ez a három központ. De az érzés egyértelműen közelebb van a létezéshez, mint a gondolkodás, és az érzés eszközként működik. Érezz többet, és kevesebbet fogsz gondolkodni. Ne küzdj a gondolkodás ellen, mert a gondolkodás elleni harc újabb harci gondolatokat teremt. Sose harcolj a gondolkodás ellen; semmi értelme.
A gondolkodás elleni harc helyett inkább irányítsd energiádat az érzéshez. Inkább énekelj, mint gondolkodj, inkább szeress, mint filozofálj, inkább verseket olvass, mint prózát. Táncolj, nézd a természetet, és bármit teszel, tedd a szíveden keresztül. A szív az elhanyagolt központ: amint elkezdesz odafigyelni rá, működésbe lép. Amikor működésbe lép, az elmébe tartó energia automatikusan a szív felé kezd haladni. És a szív közelebb van az energiaközponthoz. Az energiaközpont a köldökben van - ezért tulajdonképpen kemény munka felpumpálni az energiát a fejbe.
Ezért létezik az egész nevelési rendszer: megtanít rá, hogyan pumpáld a központból az energiát egyenesen a fejbe, hogyan kerüld ki a szívet. Ezért van, hogy sem az általános iskola, sem a középiskola, sem az egyetem nem tanít meg arra: hogyan érezz. Elpusztítják az érzést, mert tudják, hogy ha érzel, nem tudsz gondolkodni. De könnyű áttérni a fejtől a szívhez, és még könnyebb áttérni a szívtől a köldökhöz. A köldökben egyszerűen egy létező vagy, tiszta létező - érzés nélkül, gondolkodás nélkül; egyáltalán nem mozogsz. Ez a forgószél középpontja.

Osho

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2017-02-14)
Megtekintések száma: 402 | Hozzászólások: 3
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 11
Vendégek: 11
Felhasználók: 0

Block title