Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Február 16. - Harag és fájdalom

A harag a fájdalommal szembeni védekezésül születik. Ha sérelem ér, dühös leszel, így védekezik a lényed a fájdalom ellen. Vagyis minden fájdalmat elnyom a harag - a harag újabb és újabb rétegei a fájdalom tetején.

Dolgozz tovább a haragon, és egy pillanatban hirtelen érezni fogod, hogy a harag eltűnt - hogy szomorú vagy, nem haragos. A hangulatod haragból szomorúsággá változik, és amikor ez megtörténik, biztos lehetsz benne, hogy már közel vagy a fájdalomhoz; akkor elő fog törni a fájdalom.
Ez épp olyan, mint amikor lyukat ásunk a földbe, hogy kutat építsünk. Először el kell távolítanunk a földet és több réteg követ, és akkor feltör a víz. Először még nem tiszta a víz, sáros; azután lassan-lassan hozzáférhetővé válik a forrás. Először a harag jön - és számos rétege van, akárcsak a földnek. Azután a szomorúság jön, mint a sáros víz, és azután válik hozzáférhetővé a fájdalom - a tiszta, szennyeződésmentes fájdalom. És a tiszta fájdalom hihetetlenül csodálatos, mert azon nyomban újjászületsz tőle.

Osho

 

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2016-02-16)
Megtekintések száma: 290 | Hozzászólások: 3
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 13
Vendégek: 12
Felhasználók: 1
igyorfister

Block title