Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Február 1.- A világ megváltoztatása

Te vagy a világod, ezért, ha változtatsz a hozzáállásodon, megváltoztatod azt a világot is, amelyben létezel. A világot nem változtathatjuk meg - ezzel próbálkoztak a politikusok minden korban, és teljes kudarcot vallottak.

A világ megváltoztatásának egyetlen módja, ha megváltoztatod a látásmódodat, mert akkor hirtelen egy másik világban élsz majd.
Nem ugyanabban a világban élünk, és nem vagyunk mindannyian kortársak. Van, aki a múltban él - hogyan lehetne a kortársad? Talán ott ül melletted, de a múltra gondol; akkor nem a kortársad. Van, aki a jövőben van, máris ott, ami még nincs is. Hogyan lehetne a kortársad?
Csupán az a két ember egymás kortársa, akik mindketten a mostban élnek, de a mostban nincsenek többé - mert te a múltad és a jövőd vagy. A jelen nem belőled van, annak semmi köze hozzád. Amikor két ember tökéletesen itt és most van, akkor nincsenek - akkor Isten van. Csupán akkor élünk ugyanabban a világban, amikor Istenben élünk. Talán már évek óta élsz ugyanazzal az emberrel, de te a te világodban élsz, ő pedig az övében - innen erednek a szüntelen csattanások, ahogy a két világ összeütközik. Lassan-lassan megtanulod, hogyan kerüld el az összeütközéseket. Ezt nevezzük együttélésnek: az igyekezetet az ütközések elkerülésére, a koccanások megelőzésére. Ezt nevezzük családnak, társadalomnak, emberiségnek... mind színlelés! Nem lehetsz igazán együtt egy férfival vagy egy nővel, hacsak nem éltek mindketten Istenben. Nincs más szeretet, nincs más család, és nincs más társadalom.

Osho

 

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2016-02-01)
Megtekintések száma: 260 | Hozzászólások: 3
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 5
Vendégek: 5
Felhasználók: 0

Block title