Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Február 9.

A létezésben nincs tervezés. A megtervezetlen élet határtalan szépséget rejt magában, mert mindig várakozik valami meglepetés a jövőben.

A jövő nem csupán ismétlés lesz; mindig történik valami új, és sosem veheted magától értetődőnek.
A biztos emberek nyárspolgári életet élnek. A nyárspolgári élet azt jelenti, hogy felkelsz fél nyolckor, megreggelizel nyolckor, fél kilenckor felszállsz a város felé tartó vonatra, fél hatkor újra otthon vagy, megiszod a teádat, elolvasod az újságot, tévét nézel, megvacsorázol, szeretkezel a pároddal minden szeretet nélkül, és elalszol. Másnap pedig kezdődik elölről. Minden szépen el van rendezve, és nincs semmi meglepetés: a jövő nem lesz más, mint a múlt újra- és újraismétlése. Természetesen nincs félelem. Annyiszor megtetted már ezeket a dolgokat, hogy nagy tapasztalatod van bennük. Újra meg tudod tenni.
Az újjal együtt érkezik a félelem, mert sosem tudhatod, vajon képes leszel-e megtenni vagy sem. Mindig először csinálod, ezért mindig remegsz, mindig bizonytalan vagy, hogy sikerülni fog-e vagy sem. De ebben a borzongásban, ebben a kalandban van az élet - vagy mondjunk inkább elevenséget élet helyett, mert az élet is tompa, halott szóvá lett -, az elevenség, az áramlás.

Osho

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2017-02-09)
Megtekintések száma: 398 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 117
Vendégek: 116
Felhasználók: 1
leetick

Block title