Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Január 5.

Ha képes vagy úgy működni, mintha nem lennének gondjaid, akkor rá fogsz döbbenni, hogy nincsenek gondjaid! Minden gond csupán látszat; hiszel bennük, ezért vannak ott.

Ez önhipnózis: azt ismételgeted magadnak, hogy ilyen meg olyan vagy, hogy nem vagy rátermett, hogy alkalmatlan vagy. Ezt ismételgeted, és mantrává válik; lesüllyed a szívedbe, és valósággá válik.
Csak próbálj meg úgy működni, mintha nem lennének gondjaid, és hirtelen látni fogod, hogy egy teljesen más minőség születik benned: nincsenek gondjaid! És akkor már rajtad áll, hogy újra magadhoz veszed, vagy örökre eldobod azokat. Nagyon könnyen eldobhatod őket, ha megérted, hogy te vagy az, aki ragaszkodik a gondhoz, nem az ragaszkodik hozzád. De nem tudsz gondok nélkül élni, ezért gyártod őket szüntelenül. Olyan egyedül érzed magad nélkülük - nem marad semmi tennivalód. A gondokkal nagyon boldognak érzed magad - tennivalóid vannak, és gondolkodnod kell rajtuk; elfoglalnak.
Ez az állandó képzet, hogy alkalmatlan vagy és tehetetlen, hogy ilyen meg olyan vagy - alapjában véve kimondottan egoista. Nagyon rátermett akarsz lenni, de miért? Igazán nagyon alkalmas akarsz lenni, de miért? Miért nem tudsz elégedett lenni minden alkalmatlanságoddal és korlátoddal együtt? Amint elfogadod ezeket, látni fogod, hogy kezdesz sokkal könnyebben áramlani.

Osho

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2017-01-05)
Megtekintések száma: 371 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 160
Vendégek: 159
Felhasználók: 1
leetick

Block title