Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Július 13.

Az élet bizonytalan - ami azt jelenti, hogy az élet szabad. Ha biztonság van, akkor kötöttségek is vannak; ha minden biztos, akkor nincs többé szabadság.

Ha a holnap előre meghatározott, az biztonságot ad, de nincsen szabadságod. Akkor éppen olyan vagy, mint egy robot. El kell végezned bizonyos dolgokat, amelyek előre meghatározottak. De a holnap csodálatos, mert a holnap a teljes szabadság. Senki sem tudja, mi fog történni. Fogsz-e lélegezni, élni fogsz-e egyáltalán, senki sem tudja. Ebből fakad a szépsége, mert minden kihívás, minden kaotikus, és minden lehetőségként létezik.
Ne keress vigaszt. Ha folyton azt keresed, bizonytalanságban maradsz. Fogadd el a bizonytalanságot, és a bizonytalanság eltűnik. Ez nem egy paradoxon, ez egy egyszerű igazság - paradox, de tökéletesen igaz. Mindmáig léteztél, akkor hát miért nyugtalankodnál a holnap miatt? Ha ma létezni tudtál, ha tegnap létezni tudtál, a holnap is gondoskodik majd magáról.
Ne gondolj a holnappal, mozogj szabadon. Könnyed káosz - ilyennek kellene lennie az embernek. Ha forradalmat hordasz magadban, minden pillanat egy új világot hoz, egy új életet... minden pillanat egy új születés lesz.

Osho

 

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2014-06-13)
Megtekintések száma: 330 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 16
Vendégek: 15
Felhasználók: 1
kadars

Block title