Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Július 22. - Maradj kalandvágyó!

Mindig maradj kalandvágyó. Sose feledd egyetlen pillanatra sem, hogy az élet azokhoz tartozik, akik felfedezők. Nem a statikushoz tartozik; az áramlóhoz tartozik. Sose válj víztározóvá; mindig maradj folyó.

Az elme nem tud mit kezdeni az újjal. Nem tud rájönni, mi az, nem tudja kategorizálni, nem tudja felcímkézni; az új összezavarja. Az elme minden hatékonyságát elveszíti, amikor valami újjal kerül szembe.
A múlttal, a régivel, az ismerőssel az elme nagyon könnyen elbánik, mert tudja, mi az, hogyan cselekedjen, mit tegyen, mit ne tegyen. Az ismertben tökéletes; sokat járt területen halad. Még a sötétben is tud mozogni; az ismerősség segít az elmének, hogy ne féljen. De ez az egyik probléma, amit meg kell érteni: mivel az elme csak az ismerősben nem fél, nem enged fejlődni. Fejlődni az újjal lehet, és az elme csak a régiben nem fél. Így hát az elme ragaszkodik a régihez, és kerüli az újat. Úgy tűnik, a régi szinonim az élettel, és az új szinonim a halállal; az elme így látja a dolgokat. Félre kell tenned az elmét.
Az élet sosem marad statikus. Minden változik: ma ott van, holnap talán nincs ott. Talán találkozol vele újra; ki tudja, mikor? Talán hónapokba telik, évekbe vagy életekbe. Ezért amikor egy lehetőség kopogtat az ajtódon, menj vele. Legyen ez egy alapvető törvényed: mindig válaszd az újat a régivel szemben.


Osho

 

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2016-07-22)
Megtekintések száma: 356 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 16
Vendégek: 15
Felhasználók: 1
info1335

Block title