Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Július 9.

Bármit teszel, tedd olyan teljességgel, ahogyan csak lehetséges. Ha örömöt lelsz a sétában, az jó! Ha hirtelen úgy érzed, nincs benned több késztetés vagy vágy a továbbhaladásra, azonnal ülj le; egyetlen lépést sem szabad tenned akaratod ellenére.

Bármi történik, fogadd el, és élvezd; semmit ne erőltess. Ha beszélni támad kedved, beszélj. Ha szívesebben maradsz csendben, akkor hallgass - tedd, ahogy érzel. Semmit ne erőltess, egyetlen pillanatig sem, mert amint magadra erőltetsz valamit, két részre hasadsz - és ez teremti a problémát, ekkor az egész életed megosztottá válik.
Az egész emberiség közel jár a skizofréniához, mert azt tanítják, hogy kényszerítsük magunkra a dolgokat. Az a részed, amelyik nevetni akar, és az, amelyik nem enged nevetni, elválik egymástól, és megosztottá válsz. Létrehozol egy nyertest és egy vesztest: kész a konfliktus. A konfliktus keltette hasadás pedig egyre nagyobb és nagyobb lesz. Vagyis a problémát az jelenti, hogyan hidalhatod át a hasadást, és hogyan ne hozd létre többé. A zenben létezik erre egy csodálatos mondás: Ülve csak ülj. Sétálva csak sétálj. És legfőképpen ne ingadozz.

Osho

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2015-07-09)
Megtekintések száma: 307 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 10
Vendégek: 9
Felhasználók: 1
farkas68

Block title