Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Június 15.

Ne használd a boldogság és a boldogtalanság szavakat, mert ezek a szavak ítélkezést hordoznak magukban. Egyszerűen csak figyelj ítélkezés nélkül - mondd azt: ez az A hangulat, ez pedig a B.

Az A hangulat elmúlt, most a B hangulat van jelen, te pedig egyszerűen egy megfigyelő vagy. Hirtelen rá fogsz döbbenni, hogy amikor a boldogságot A-nak nevezed, már nem is olyan boldog, és amikor a boldogtalanságot B-nek nevezed, már nem is olyan boldogtalan. Azzal, hogy A-nak és B-nek nevezed a hangulatokat, távolságot teremtesz.
Amikor azt mondod, boldogság, sok minden benne rejlik a szóban. Azt mondod, hogy ragaszkodni akarsz hozzá, nem akarod, hogy eltűnjön. Amikor azt mondod, boldogtalanság, nem csupán egy szót használsz, sok minden rejlik benne. Azt mondod, hogy nem akarod, hogy nem kellene ott lennie. Ezeket mind kimondod tudattalanul.
Ezért használd a hangulataidra ezeket az új terminusokat hét napig. Légy csupán egy megfigyelő - mintha egy hegy tetején ülnél, és a völgyben felhők, napfelkelték és napnyugták jönnek, és olykor nappal van, máskor éjszaka. Légy csupán egy megfigyelő a hegyen, a messze távolban.

Osho

 

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2014-06-15)
Megtekintések száma: 337 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 32
Vendégek: 29
Felhasználók: 3
Nyanyuska, lerika, huskym22

Block title