Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Június 4.

A kegyelem elhozza a szépséget.
A kegyelem egyszerűen azt az aurát jelenti, amely a tökéletes ellazulást övezi.

Ha a saját elhatározásod szerint haladsz, minden pillanat maga dönti el, hogy milyen lesz. Ez a pillanat nem dönt a következőről, vagyis egyszerűen nyitott maradsz. A következő pillanat maga dönt majd a saját létéről; nincs terved, nincsenek sémáid, nincsenek elvárásaid.
A ma elegendő; ne tervezz a holnapra, sőt a következő pillanatra sem. Véget ér a ma, utána pedig eljön a holnap frissen és ártatlanul, minden befolyás nélkül. Önszántából nyílik meg, a múlt nélkül. Ez a kegyelem. Nézz meg egy virágot, ahogy reggel kinyílik. Egyszerűen csak figyeld... ez a kegyelem. Nincs benne egyáltalán semmi erőfeszítés - a virág a természettel összhangban létezik. Vagy nézz meg egy ébredező macskát: semmi erőfeszítés - mérhetetlen kegyelem övezi. Az egész természet tele van kegyelemmel, mi azonban a bennünk rejlő megosztottság következtében elveszítettük rá a képességet.
Ezért csak haladj tovább, és engedd, hogy a pillanat döntsön - ne próbáld irányítani. Ezt nevezem én elengedésnek -, és ebből történik minden. Adj neki egy esélyt!

Osho

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2015-06-04)
Megtekintések száma: 310 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 14
Vendégek: 14
Felhasználók: 0

Block title