Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Május 11. Éld meg és engedd el!

A legegyszerűbb módja, ha elkezdesz egy naplót írni az elfojtásaidról. Minden nap írd le, mi az, amit elfojtottál, hol és mikor cselekedtél, mondtál valamit másképp, mint ahogyan szíved szerint tetted volna. Próbáld meg megfogalmazni magadnak, miért tettél így, miért fojtottad el magadban az őszinte reakciódat. S írd le, ha őszinte mersz lenni, hogyan reagáltál volna. Fogalmazd meg magadnak, legközelebb, hasonló szituációban hogyan viselkedsz. 

Kicsi lépésekkel haladj. Egy-egy változást tűzz ki célul magad elé, s ha ezen túl vagy, jöhet a következő. Pl. Ha valaki lenézően, becsmérlően beszél veled, legyen célod, hogy legközelebb nem engeded! Visszaszólsz. A legjobb technika erre a kérdezés: most miért mondod ezt? S figyeld a másik válaszát. Ebben a válaszban benne lesz, hogy tulajdonképpen saját magát nézi le, saját magát becsméreli. Nem téged. Nem veled van baja, saját magával. 

Ez a napló arra jó, hogy leírva megszabadulsz a belső fájdalomtól, dühtől, haragtól. Mire kiírod magadból, már meg is nyugszol. Ha megfogalmazod, legközelebb hogyan cselekszel, mit mondasz, nyugalom költözik a lelkedbe. 
S így lassan-lassan felszakadoznak benned az elfojtások. 

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2016-05-11)
Megtekintések száma: 259 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 9
Vendégek: 9
Felhasználók: 0

Block title