Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Május 12. - Válaszd az újat!

 "Azért vagy a világon, hogy egyre inkább élj; azért vagy a világon, hogy egyre intelligensebb legyél; azért vagy a világon, hogy egyre boldogabb legyél, önfeledten boldog." 

 

Életed mostanáig egy bizonyos mederben zajlott - mondd, nem akarsz máshogyan élni? Eddig egy bizonyos módon gondolkoztál - mondd, nem akarsz új dolgokat felfedezni magadban?...Akkor légy éber, és ne figyelj az elmére. Az elme a múltad, és folyamatosan a jelenedet és a jövődet próbálja irányítani. A halott múlt irányítja továbbra is az élő jelent. Csak vedd észre. De hogy lehet ez? Hogyan csinálja az elme?A következő módon teszi .Azt mondja: „Ha nem figyelsz rám, nem leszel olyan hatékony,mint én. 

Ha egy régi dolgot teszel, hatékonyabb lehetsz, mert azelőtt ezt már csináltad, Ha új dolgot csinálsz, nem lehetsz olyan hatékony." Az elme úgy beszél, mint egy közgazdász, egygazdasági szakértő. Azt mondja: „Ezt könnyebb így megtenni. Miért úgy csinálod? Úgy nehezebb. így a legkisebb az ellenállás."Ne felejtsd el. hogy amikor két dolog, két lehetőség közül választhatsz, akkor válaszd az újat .Válaszd a nehezebbet, válaszd azt amelyhez nagyobb tudatosságra van szükség. Mindig a tudatosságot válaszd a hatékonyság helyett, és akkor megteremted azt a helyzetet amelyben lehetővé válik a meditáció. Ezek mind csak helyzetek. 

A meditáció megtörténik - nem azt mondom, hogy ha ezt teszed, akkor meditációba fogsz kerülni, hanem hogy ezek segíteni fognak neked. Létrehozzák benned a szükséges helyzetet, amely nélkül a meditáció nem történhetne meg. Légy kevésbé hatékony, de kreatívabb. Engedd, hogy ez mozgasson téged. Ne törődj annyira azzal, hogy mennyi hasznod lesz belőle. Ne felejtsd el, hogy nem azért vagy a világon, hogy árucikk legyen belőled. Nem azért vagy a világon, hogy hasznos légy - ez méltóságon aluli. Nem azért vagy a világon, hogy egyre csak hatékonyabb légy. Azért vagy a világon, hogy egyre inkább élj; azért vagy a világon, hogy egyre intelligensebb legyél; azért vagy a világon, hogy egyre boldogabb legyél, önfeledten boldog. Azonban ez teljesen más, mint az elme útja.

Osho

 

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2016-05-12)
Megtekintések száma: 356
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 6
Vendégek: 6
Felhasználók: 0

Block title