Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Május 8. Csináld magad!

Önmagában az élet semleges. Mi tesszük csodálatossá, mi tesszük csúnyává; az élet az az energia, amelyet mi viszünk bele.

Ha szépséget öntesz az életbe, akkor csodálatos lesz. Ha csak ülsz egy helyben, és azt akarod, hogy csodálatos legyen, akkor nem lesz az - neked kell létrehoznod a szépséget. A szépség nincsen csak úgy ott, mint valami tárgy, mint egy szikla. A szépséget meg kell teremteni. Neked kell víziót adnod a valóságnak, neked kell színeket adnod a valóságnak, neked kell dalt adnod a valóságnak - akkor lesz csodálatos.
Ezért mindannyiszor, ha részt veszel a szépség megteremtésében, akkor ott lesz; mindannyiszor, ha nem teremtesz többé, nem lesz. A szépség egy teremtmény; akárcsak a rútság. A boldogság egy teremtmény, akárcsak a boldogtalanság. Csak azt kapod, amit létrehozol, sosem kapsz semmi mást. Ez a karma filozófiájának lényege: csak azt kapod, amit te magad csinálsz. Az élet nem más, mint egy üres vászon - festhetsz gyönyörű jelenetet, tájképet, vagy festhetsz fekete szellemeket és veszélyes embereket. Tőled függ. Teremthetsz csodálatos álmot vagy rémálmot.
Amint ezt megérted, a dolgok nagyon egyszerűek. Te vagy a mester; a te felelősséged. Normálisan azt gondoljuk, hogy az életnek megvan a maga objektív szépsége és objektív rútsága. Nem! Az élet csupán egy lehetőség. Megad mindent, amire szükséged lehet: és most csináld magad! Ez egy csináld-magad viszony.

Osho

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2016-05-08)
Megtekintések száma: 253 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 4
Vendégek: 4
Felhasználók: 0

Block title