Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Március 13. -Az új

Sose feledd, hogy a változás az élet. Minden egyes pillanatban maradj elérhető az új számára.

Amikor az emberek ragaszkodnak a régihez, nincs változás. A változás az újjal érkezik. A régivel nincs változás, de az emberek ragaszkodnak a régihez, mert az biztosnak látszik, kényelmesnek, ismerősnek. Együtt élsz vele, ezért ismered, már jártas vagy benne, nagy tudásod van róla. Az újjal megint tudatlan leszel. Az újjal talán megint hibázol; az új ki tudja, hová vezet? Ezért támadnak a félelmek, és ezek miatt a félelmek miatt ragaszkodsz a régihez. És abban a pillanatban, hogy ragaszkodni kezdesz a régihez, felhagysz a virágzással.
Maradj elérhető az új számára. Mindig halj meg a múltnak. Vége! A tegnap az a tegnap, és sosem jön vissza. Ha ragaszkodsz hozzá, meghalsz vele együtt; a síroddá válik. Nyisd meg a szívedet azelőtt, ami érkezik. Üdvözöld a felkelő napot, és mindig mondj búcsút a lenyugvó napnak. Érezz hálát - olyan sokat adott -, de a hála miatt ne kezdj ragaszkodni hozzá.
Ha emlékezni tudsz erre, életed fejlődni, érni fog. Minden új lépés, minden új kaland új gazdagságot hoz. És amikor az élet egésze mozgás, mire eljön a halál, olyan gazdaggá válsz, és olyan sokat tudsz a legvégsőről, hogy a halál nem tud elvenni tőled semmit. A halál csak a szegény emberekhez jön el - azokhoz, akik nem éltek. 

Osho

 

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2016-03-13)
Megtekintések száma: 315 | Hozzászólások: 3
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 16
Vendégek: 16
Felhasználók: 0

Block title