Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Március 19.
A valódi meditáció tulajdonképpen egy fortély, nem művészet - a spontán csend fortélya. Ha huszonnégy órán át figyelsz, mindennap találsz majd néhány olyan pillanatot, amikor automatikusan csendbe zuhansz. Ezek a pillanatok maguktól jönnek el; olyan, mintha nem figyeltünk volna.

Elsőként azt kell tudatosítanod, mikor eljönnek ezek a pillanatok. És amikor eljönnek, egyszerűen hagyj abba mindent, amit éppen csinálsz. Ülj csendesen, és áramolj a pillanattal. És eljönnek, mert természetesek. Néhány ablak mindig kinyílik magától, de mi annyira elfoglaltak vagyunk, hogy sosem vesszük észre, hogy kinyílt az ablak, és beáramlik a friss szellő, átjár a nap; nagyon lefoglal a munkánk.
Ezért figyelj... kora reggel, amikor friss vagy egy hosszú, mély alvás után, és a világ éppen ébredezik, énekelni kezdenek a madarak, és süt a nap. Ha azt érzed, hogy a pillanat körülölel, és növekedni kezd benned a tér, egyszerűen vesd bele magadat. Ülj csendesen egy fa alatt, egy folyó partján vagy a szobádban, és egyszerűen legyél... ne csinálj semmit. Csak tápláld azt a teret - és ne próbáld meghosszabbítani.
Amint egyszer rájössz a fortélyára, egyre gyakrabban eljön majd. Akkor egyfajta harmóniába zuhansz vele. Szerelmi viszony kezdődik közted és a tér között, melynek csend, derű, nyugalom, mozdulatlanság a neve. És a kötelék egyre mélyebbé és mélyebbé válik. Végül, legvégül mindig ott van. Bármikor lehunyhatod a szemedet egy pillanatra, és beletekinthetsz; ott van. Szinte meg tudod érinteni - tapinthatóvá válik. De ez egy fortély, nem egy tudomány. Nem tudod megtanulni: magadba kell szívnod.

Osho


Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2014-03-19)
Megtekintések száma: 418 | Hozzászólások: 5
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 22
Vendégek: 20
Felhasználók: 2
CsillagVirág, anikonagy

Block title