Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Március 9.
Az igazságot csak a tudatosságon keresztül érheted el. Egyáltalán nem elmefolyamat. Nem kigondolnod kell az igazságot; sőt inkább fel kell hagynod minden gondolkodással ahhoz, hogy megismerd; mindent el kell felejtened az igazságról ahhoz, hogy megismerd.

Le kell vetned magadról minden elméletet, feltételezést, filozófiát és ideológiát, amit tanultál. Az igazság elérésének folyamata a nem-tanulás folyamata, a nem-nevelés folyamata. Lassan ki kell jutnod az elméből, ki kell csúsznod az elméből; és a tudatosság tavává kell válnod, tiszta tudatossággá. Puszta meg figyeléssé: ne tégy semmit, csak figyelj, figyelj meg mindent, ami a külső és a belső világban történik.
Amikor úgy tudsz figyelni, hogy semmilyen ítélkezés nem zavar meg, semmilyen régi idea nem szüremlik be, akkor tárul fel az igazság. És az benne a csoda, hogy nem valahonnan kívülről érkezik hozzád, nem fentről ereszkedik alá, hanem benned található - az a legbenső természeted. Valóban nagy felfedezés az igazság megismerése, mert te magad vagy, és sosem veszítetted el, egyetlen pillanatra sem. Mindig te voltál. Lehetetlen elveszíteni, mert az a természeted, és a természetedet nem lehet elveszíteni. Ezért nevezzük természetnek. Amit nem lehet elveszíteni - ez a természet definíciója. Amit el lehet veszíteni, az nem természet, hanem nevelés. Az igazság a természeted, a lényed, a belső lényeged, a legbelső középpontod.

Osho


Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2014-03-09)
Megtekintések száma: 395 | Hozzászólások: 7
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 8
Vendégek: 8
Felhasználók: 0

Block title