Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

November 17.

Nem kérdés az igazság és az illúzió közti választás, mert minden ajtó, amely rajtad kívül van, illúzióhoz vezet.

Az igazság benned van. Ott van bent, a kereső szívében. Tehát ha az egyik ajtóra az van írva, hogy „illúzió”, a másikra pedig, hogy „igazság”, ne fáradj azzal, hogy választasz közöttük. Mindkettő illúzió. Te vagy az igazság. Az igazság a te tudatod.
Légy éberebb és tudatosabb. A kérdés nem a két ajtó közti választás. Sötétség van, mert öntudatlan vagy, vagyis külső fény nem segíthet. Adhatok neked most azonnal egy lámpát, de nem fog segíteni. Mire eléred a szobádat, ki fog hunyni.
Tudatosabbá kell válnod, egyre-egyre tudatosabbá és éberebbé, hogy belső lángod - egyedül az - megvilágítsa a környezetedet. Abban a fényben látni fogod, hogy minden ajtó eltűnt. Az ajtó, amely illúzióvolt, és az ajtó, amely igazság volt - mindkettő eltűnt. Cinkostársak voltak. Valójában mindkettő ugyanarra a helyre vezetett. Csak megadták neked a választás illúzióját. Tehát mindegy, hogy mit választasz, mindig ugyanazt választod. Mindkettő ugyanarra a folyosóra vezet. Végül az illúziónál bukkansz ki. Ezért nem ez a probléma. A probléma az, hogyan válj éberebbé.

Osho

 

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2016-11-17)
Megtekintések száma: 444
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 8
Vendégek: 8
Felhasználók: 0

Block title