Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

November 19. - Életünk hajója
A történet mindig azzal kezdődik: milyen hajót ácsolunk magunknak? Felhasználjuk-e az építéséhez mindazt, ami bennünk van, amit áldásként kaptunk? Felhasználunk-e minden esélyt, jó vagy rossz kormányosok vagyunk?

Életed hajója sok vízen áthalad: sima víztükrön és háborgó tengeren. Olykor ragyog feletted a nap, olykor sötét felhők borítják az eget és próbára tevő zivatar vesz körül. Sokszor találsz egy kis szigetet, ahol megpihensz, ahol erőt gyűjtesz, de mindig hív a messzeség, s újra útnak indulsz. Nagy kérdés ilyenkor, merre kormányzol, mi irányít? A lelked, a szíved, mely mindig igaz hozzád, vagy csak sodródsz tétován? Hallgatsz-e jót ígérő szirénhangoknak, követed-e őket fájdalmasan csalódva?

Tudod, a szirénhangokat senki sem kerüli el. Hiszen olyan édes, olyan csábító! S nem baj ez: így tanulunk meg különbséget tenni hamis és igaz között. Így találhatunk rá az igazságra, arra az igazságra, mely bennünk él a kezdetek óta.

Ha jó hajót építesz, mindig úton leszel. S a létezés öröme: az utazás maga. Ha hajód tönkrement, két dolgot tehetsz: vagy rostokolsz egy szigeten elhagyatottan, vagy új hajót építesz. Erősebbet, kitartóbbat, szilárdabbat. Szeretetből, megértésből, el-és befogadásból. Megbocsátásból, békességből.

A lényeg az, hogy mindig úton legyél, lobogó vitorlákkal.

Gergely Zsóka
Megosztom a Facebook-on

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2013-11-19)
Megtekintések száma: 407 | Hozzászólások: 7
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 17
Vendégek: 15
Felhasználók: 2
sziget8622, gipszjakab99

Block title