Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

November 24.

Ha változtatni akarsz az életeden

Minden nap, minden egyes lépéssel közelebb kerülsz önmagadhoz, ha befelé figyelsz.

Bármilyen helyzetbe kerülsz, bármilyen érzés férkőzik beléd, az elme rögtön készen áll egy sablonválasszal. Az elme nem tudja, hogy ez a helyzet már nem az a helyzet, ami korábban volt, csak hasonló. Az elme nem tudja, hogy az érzést, ami benned van, most más hívta életre.  Az elme csak kész válaszokat ismer, ezek között válogat, ezeket tükrözi vissza. Az elme hatalmaskodhat feletted, amíg te ennek teret engedsz. Az elme nem válogat, mindent befogad, magáévá tesz. (Csak egy példa erre: alapoznak a reklámszakemberek, a politikusok, a papok: csak sulykolni, sulykolni, előbb-utóbb úgyis elhiszed!)

Ha változtatni akarsz az életeden, a szívedet, a lelkedet helyezd előtérbe. Ott találod a megújulást, az igaz válaszokat.  Ha változtatni akarsz az életeden, csak befelé figyelj! Mindegy, mi történik körülötted, mindegy, mi az elme válasza, te csak összpontosíts a belső, a valóságos önmagadra.

Ez csak először nehéz, mert szokatlan, új terep. Talán megijedsz, s azt mondod belső sugallataidra: ez teljes képtelenség! Pedig a képtelenség az, hogy eddig nem erre figyeltél, s nézd meg, hány rossz döntést hoztál!  Csak egyetlen felelősséged van: megélni a létezésedet teljes egészében, úgy és olyannak lenned, amilyen vagy. Nem kellenek a szerepek, az álarcok, a megalkuvások. Ezekkel nem lesz sem jobb, sem könnyebb, csak elégsz bennük.

A belső hang a tiszta hang. Az a hang, amit hoztál magaddal, ami a vezetőd. Ez a belső hang az, ami összeköt téged másokkal, a világegyetemmel, a létezéssel. Ez a belső hang az, amely segít az utadon: megcselekedd azt, amiért ide érkeztél. 

Mindenki útja más, mindenki más miatt van itt. Mindenki más terepet választott magának, ahol próbára akarja tenni saját magát. Egyetlen dologban vagyunk közösek: mindannyian kíváncsiak voltunk arra, hogy anyagba zártan mire vagyunk képesek? Anyagba zártan hogyan repülhet mégis a lelkünk? Anyagba zártan hogyan lehetünk mégis önmagunk? Hogyan tudunk szeretni idelenn, a zűrzavarban? S tudunk-e csendet teremteni e nagy zajban? 

Sokszor elgondolkodom: milyen csodálatos világban élhetnénk, ha az ember a lelke szerint is megvalósítaná azt, amit az eszével elért… Ha a tudományos felfedezéseket a szív irányítaná, s nem az ész… Akkor talán a felfedezések első hasznosítása nem a tömegpusztítás lenne.

Sokszor elgondolkodom, milyen csodálatos világban élhetnénk, ha az érzéseinkbe nem szólhatna bele az elme. mert minden gyönyörű érzésünk ellenpárja az elme terméke. A szív nem tud gyűlölni, csak az elme, a szív csak együttérezni tud, megalázni nem, a szív csak összekötni tud bennünket, az elme szétválasztani.

Ha változtatni akarsz az életeden, szívedből kell élned. Nincs más választásod. 

Ha nem, marad minden a régiben.

Gergely Zsóka

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2015-11-24)
Megtekintések száma: 331 | Hozzászólások: 5
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 5
Vendégek: 5
Felhasználók: 0

Block title