Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Október 11. Saját utadon
Nincs az a hatalom, sem égen sem földön, aki visszavezethet önmagadhoz. Lelhetsz utakra, lesznek, amelyekre rálépsz, s lesznek, melyeket elkerülsz. De az úton neked kell végigmenned, senki nem léphet helyetted. 

Olyan ez, mint mikor elhatározod, hogy megmászod a Himaláját. Aztán keresel egy profi hegymászót, aki mindezt megteszi helyetted, de a te lobogódat tűzi ki a csúcsra. De az élmény, a csúcs meghódításának az élménye, az út szépsége sosem lesz a tiéd, hiába lobog a zászló. Te sosem fogod érezni a határtalan szabadságot, ott fenn, a világ tetején. Ahhoz neked kell felmásznod, neked kell legyőzni a hideget, a szelet, a hóvihart, a lavinát, neked kell tüzet gyújtanod, ha melegedni akarsz. Mert ha nem te teszed, az nem a te élményed.

Ugyanígy, sosem fogod megismerni önmagad, ha mást bízol meg ezzel: Mondd csak, ki vagyok én? Honnan tudhatná, ha te sem tudod? Hiszen ő csak egy felszínt lát, a szemed színét, az alakodat, a mozdulataidat, a felvett viselkedésmintáidat. Honnan is tudhatná, ki vagy te, hogyan is tudna válaszolni erre a kérdésre, mikor saját magáról sem tud semmit? Hogyan láthatna téged?

Gergely Zsóka


Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2013-10-11)
Megtekintések száma: 540 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 14
Vendégek: 13
Felhasználók: 1
back2home

Block title