Cikkek katalógusa

Keresés a honlapon

Ajánlom!

Oszd meg!

Iratkozz fel!

Hírlevél

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Október 18. Vigyázz a virágra!
Mindig mindennek az okát, értelmét keresed. Részekre, ízekre szedsz mindent, ezerszer elemzed, s a végén ott állsz reménytelenül és boldogtalanul. Már nem értesz semmit. A csoda, ami a kezedben volt elillant, semmivé vált.

Mindig mindenen ezerszer eltöprengsz, ezerszer átéled és mindig másképp, ezerszer eltervezed és ezerszer másképp, s a végén ott állsz reménytelenül és boldogtalanul. A csoda, ami történhetett volna, a csoda, amit átélhettél volna már messze jár. Az idő elillant, semmivé vált. S vissza sose tér.

Vigyázz a virágra! Ne tégy semmit, csak csodáld. Nézd a pompázó színeit, a szirmait, ahogyan egymásra épülnek, egymásba kapaszkodnak. Szívd be mélyen az illatát, részegülj meg tőle, merülj el benne! De sose kezd szirmokra bontani, sose szedd ízekre, mert a csoda, a teremtés csodája, mely most feléd ragyog, semmivé válik egy pillanat alatt.

Vigyázz a virágra, arra a virágra, melyet életednek nevezel. Sose szedd darabokra, sose akard tudni, elemezni mi miért történik, ha boldog vagy. A boldogság is apró pillanatok összessége, s ha ízekre szeded, köddé válik, semmibe foszlik. A pillanat-szirmok önmagukban üresek. Együtt hatalmasak – éltető erők.

Vigyázz a virágra, melyet életednek nevezel. Ne kérdezd, honnan jön az illata, ne kérdezd, hogy miért vagy itt és meddig maradsz, csak merülj el benne. A töprengéssel épp a lényeg vész el. Az illat száll tova.

Vigyázz a virágra, ami te magad vagy. Tudj elhajolni a viharban, hogy életben maradj. A virág sose küzd a viharral, mert tudja, hogy csak vesztes lehet. A hatalmas, erős fák, a viharnak ellenállók, ágaikat, törzsüket törik, nem hajolnak. S a piciny virág, mely mélyen elhajol, újra pompázik, ha kisüt a nap. Nem törődik a viharral. A vihar jön és megy. A napsütés jön és megy. De a virág marad.

Vigyázz a virágra.

Életed virágjára.

Gergely ZsókaKategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2013-10-18)
Megtekintések száma: 407 | Hozzászólások: 7
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Támogatás

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

A nap üzenete [623]
Hétfő [13]
A meditáció napja
Kedd [18]
A döntések napja
Csütörtök [17]
A befogadás napja
Péntek [15]
A szeretet, a szerelem napja
Szombat [7]
A felelősség napja
Vasárnap [7]
A nyitottság napja
Szerda [13]
A megújulás napja
A nap kártyája [77]
Közös meditációk [1]
Napi gondolkodó [0]
Versek [1]
Napi gyakorlat [9]

Statisztika


Online összesen: 12
Vendégek: 11
Felhasználók: 1
niederjozsef

Block title