Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap üzenete

Október 21.

A Föld osztatlan. India és Pakisztán, Anglia és Németország csak a térképeken létezik, és azokat a térképeket a politikusok, a hatalom őrült emberei készítették. Az egész Föld a tiéd.

Szükségtelen bármivel azonosítanod magadat. Miért határolnád be magadat kis területekre? Miért határoljon be a politika? Tarts igényt a Föld teljes örökségére. Ez a te Földed. Légy földi létező, ne nemzeti. Felejtsd el Indiát és Angliát, és gondolj az egész bolygóra. Tekints minden egyes embert a testvérednek, mert azok!
Ha indiai vagy, szemben állsz másokkal. Kénytelen vagy, máskülönben hogyan határozod meg az indiaiságodat? Szemben állsz Kínával, Pakisztánnal, szemben ezzel és azzal; minden identifikáció lényegében valamivel szemben történik. Ha valami mellett vagy, akkor természetes módon valami más ellen vagy. Ne légy semmi mellett vagy ellen - csak légy. Jobb dolgokkal is foglalkozhatsz. Azt nem kérdezed: "Melyik betegséggel azonosítsam magamat: a tuberkulózissal vagy a rákkal?" Azt nem kérdezed. Ezek a nemzeti identitások épp olyanok, mint a tuberkulózis és a rák.
Egy jobb világban nem lesznek országok, egy magasabb rendű világban nem lesznek vallások. Elég lesz embernek lenni, sőt egy napon azon is túl kell lépned; akkor válsz istenivé. Akkor még ez a Föld is túl kicsi lesz ahhoz, hogy magában foglaljon, akkor minden csillag a tiéd lesz, ez az egész univerzum a tiéd. És amikor univerzálissá leszel, akkor megérkeztél.

Osho

Kategória: A nap üzenete | Hozzáadta:: Zsóka (2015-10-21)
Megtekintések száma: 307 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 16
Vendégek: 15
Felhasználók: 1
cseszi67

Block title