Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

December 10. - Igaz barátság

Ennek a két virágzó fának az ágai egymásba fonódnak, lehullott virágszirmaik pedig összekeveredtek, s most gyönyörű színekben pompázva hevernek a földön. Olyan ez, mint a szeretet, mely a menny és a föld közötti távolságot hidalja át. De mindkét fának saját kapcsolata van az anyafölddel is, amiben gyökerezik. Így ez a két fa az érett, könnyed, igaz és természetes barátság lényegét fejezi ki. Az ő kapcsolatukban nincs semmiféle kényszer, sürgetés vagy egymásrautaltság - nem akarják egymást mássá formálni. 
Ez a kártya azt jelzi, hogy benned is megvan már az igaz barátságra való készség. Ennél az állomásnál úgy érzed, többé nem érdekelnek azok a drámák és románcok, amelyek az emberek életét általában kitöltik. És ezzel semmit nem veszítesz. Sőt, így tapasztalásaid gazdagságának egy magasabb szintű és szeretetteljesebb minősége jelenhet meg: egy olyan szereteté, mely valóban feltétel nélküli, elvárásoktól és követelőzésektől mentes.

 

"Először meditálj, légy boldog, és akkor elönt a szeretet. Akkor csodálatos lesz másokkal lenni, és csodálatos lesz egyedül lenni is... Minden egyszerűvé válik. Nem függsz másoktól, és te sem teszel másokat függővé magadtól. Akkor az igazi barátság lesz. Sosem lesz belőle kapcsolat, mindig csak egy kapcsolódás lesz.
Kapcsolódsz, de nem csinálsz belőle házasságot. A házasság félelemből születik, a kapcsolat szerelemből. A kapcsolódás addig tart, amíg a dolgok csodálatosak, és van mit megosztanod a másikkal. De amint úgy látod, hogy eljött az elválás pillanata, mert útjaitok ennél a kereszteződésnél ketté válnak, mondj búcsút, és légy nagyon hálás mindazért, amit a másik jelentett neked; mindazért az örömért, boldogságért és csodálatos pillanatért, amit megoszthattál vele. Gyötrődés és fájdalom nélkül - egyszerűen különváltok."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2014-12-10)
Megtekintések száma: 314 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 15
Vendégek: 15
Felhasználók: 0

Block title