Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

December 13. - Elme

Ez történik, ha elfeledkezünk arról, hogy az elmének kell bennünket szolgálnia - nem pedig nekünk őt -, és átveszi felettünk a hatalmat, vagyis ő irányítja az életünket. A fejünket különböző mechanizmusok töltik meg; a szánk locsog és félrebeszél, a háttérben pedig az érvek és vélemények gyárának kéményei szennyezik a légkört. "De várjunk csak! - mondod most. - Hisz ez az elme az, ami emberré tett bennünket, ez minden fejlődésünk, minden nagy igazságunk forrása." Ha így hiszed, akkor tégy egy kísérletet. Menj be a szobádba, zárd magadra az ajtót, állítsd felvételre a magnót, és engedd szabadjára magad: mondj ki mindent, ami csak az eszedbe jut. Ha tényleg cenzúrázatlanul, minden vágás nélkül kiengeded magadból mindazt, ami ki akar jönni, akkor meg fogsz lepődni, hogy mennyi ostobaság hagyja el a szádat.   
A Felhők Apródja azt mondja, hogy van itt valaki a közelben, aki beleesett a "fej csapdájába". Nézz körül, és győződj meg róla, hogy nem te vagy-e az. 

 

"Ez a helyzet a fejedben: biciklikormányok és pedálok, és mindenféle furcsa limlom, amiket ki tudja, honnan gyűjtögettél össze. Egy ilyen kicsi fejben... az életnek már nem is marad hely! Az a sok szemét meg csak ott zakatol a fejedben: pörögnek, hullámzanak - lefoglalnak. Csak figyeld meg, hogy miféle gondolatok vannak a fejedben.
Egy nap ülj le, csukd magadra az ajtót, és fél órán keresztül csak írd le az összes gondolatot, ami épp eszedbe jut. Akkor majd megérted, mire gondolok, te pedig meg fogsz döbbenni, hogy mi folyik odabent az elmédben. A háttérben marad, de állandóan ott van; úgy vesz körül téged, mint valami felhő-burok. Ettől a felhőtől nem láthatod a valóságot, és spirituális érzékenységed is tompa marad. Szabadulj meg ettől a felhőtől. Csak az elhatározásodon múlik, és már el is tűnik. De te ragaszkodsz hozzá - a felhő viszont egyáltalán nem ragaszkodik tehozzád, ezt sose feledd."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2014-12-13)
Megtekintések száma: 316
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 12
Vendégek: 12
Felhasználók: 0

Block title