Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

December 1. - Sodródás az árral

Ez az alak a kártyán teljesen ellazulva, könnyedén lebeg a vízben - hagyja magát sodortatni az árral. Ugyanakkor egyáltalán nem jellemző rá a tompaság vagy az álmosság: ő a passzív befogadás mestere. Bármerre is sodorja őt az élet, soha nem merül fel benne a gondolat, hogy "ezt nem szeretem", vagy "én inkább arra mennék". 
Minden pillanatban előttünk a lehetőség, hogy hagyjuk magunkat az élet vizével sodortatni, vagy inkább megpróbáljunk azzal szemben úszni. Ez a kártya arra hívja fel a figyelmedet, hogy most képes vagy sodródni az árral, mert megvan benned az életbe vetett mélységes bizalom, és tudod, hogy ez segíteni fog téged az ellazulásban, és pontosan arra visz majd, amerre menned kell. Engedj utat bizalmadnak és lazítsd el magad, hogy még tovább fejlődhess; hiszen minden pontosan úgy történik, ahogyan történnie kell.

 

"Amikor azt mondom, "változz vízzé", úgy értem folyj, ne rekedj meg. Mozogj úgy, ahogyan a víz is mozog.
Lao Cu azt mondja: a tao útja a folyóvíz útja. Úgy halad, ahogyan a víz. Milyen a víz mozgása? Milyen egy folyó mozgása? Sok szép dolgot rejt ez magában. Egyrészt: mindig a mélység felé halad, mindig a legalacsonyabb pontot keresi. Nincs benne nagyravágyás, soha nem sóvárog az elsőségért, mindig ő az utolsó.
Emlékezz Jézusra: azok, akik utolsók itt e földön, Isten királyságában az elsők lesznek. Jézus a tao vízszerű mozgásáról beszél - nem mondja ki, de erről beszél. Légy az utolsó, hagyd el az ambícióidat. Az ambíció azt jelenti, hogy hegynek felfelé tartasz. A víz mindig lefelé halad, a legmélyebb területeket kutatja; semmivé akar válni. Nem akarja egyedinek, kivételesnek, rendkívülinek mutatni magát - ezek az ego ideái. A vízre ez nem jellemző."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2014-12-01)
Megtekintések száma: 326 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 8
Vendégek: 8
Felhasználók: 0

Block title