Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

December 2. - Pillanatról pillanatra...

Ez az alak könnyed, játékos léptekkel halad előre a köveken, ugyanakkor teljesen kiegyensúlyozott és éber is. Az örvénylő, örökké változó vizek mögött épületek halvány körvonalai láthatók: úgy tűnik, egy város van a háttérben. Ez az ember egyszerre van a piactéren és azon kívül is; belső egyensúlya stabil, képes az egészet felülről figyelni. 
Ez a kártya arra sarkall minket, hogy ne merüljünk el más térben és más időben, hanem legyünk éberek, és inkább arra figyeljünk, hogy mi történik itt és most. Az élet egy hatalmas óceán, melyet játéknak is vehetsz, ha magad mögött hagyod a ítéleteidet, gyerekes kívánságaidat, és nem ragaszkodsz többé hosszú távú terveid részleteihez. Légy éber mindenre, amivel utadon találkozol. És ne aggódj, ha megbotlasz vagy elesel; akkor csak állj fel, porold le magad, nevess egy jót és menj tovább. 

 

"A múlt már nincs többé, a jövő még nincs itt. Mindkettő olyan irányba halad, amely nem is létezik: az egyik létezett, de már nem létezik, a másik pedig még hozzá sem kezdett a létezéshez. Csak az lehet helyes, ha az ember pillanatról pillanatra él. Csak az az ember cselekszik helyesen, aki nyilának hegyét a jelenre irányítja; aki mindig itt és most van, akárhol is legyen; egész tudata, teljes lénye az itt valóságában és a most igazságában összpontosul. Ez az egyetlen jó irány. Csak egy ilyen ember léphet be az arany kapun.
A jelen az arany kapu. Az itt-és-most az arany kapu. ... De csak akkor tudsz a jelenben lenni, ha nem vagy ambiciózus: ha nem akarsz mindenáron teljesíteni, ha nincs benned hatalomvágy, ha nem sóvárogsz pénz, tekintély után, még a megvilágosodás után sem, mert minden ambíció a jövőbe vezet. csak egy ambícióktól mentes ember képes a jelenben maradni.
Annak, aki a jelenben akar maradni, nem gondolkodnia kell, hanem csak látnia - és belépni a kapun. A tapasztalás a maga idejében érkezik, azt nem lehet erőltetni."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2014-12-02)
Megtekintések száma: 332 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 29
Vendégek: 28
Felhasználók: 1
anikonagy

Block title