Cikkek katalógusa

Keresés a honlapon

Ajánlom!

Oszd meg!

Iratkozz fel!

Hírlevél

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

December 4. - Kaland

Amikor valóban megjelenik bennünk a kalandvágy, olyanok vagyunk, mint ez a gyermek. Bizalommal telve, ámulatunktól vezérelve lépésről lépésre haladunk a sűrű erdő sötétjéből a fény szivárványragyogása felé, egyenesen az ismeretlenbe. 
A kalandnak semmi köze a tervekhez, a térképekhez, a szervezett programokhoz. A Szivárványok Apródja egy olyan életminőséget képvisel, melyet bárhol magunkévá tehetünk: otthon vagy munkahelyünkön, a vadonban vagy a nagyvárosban, alkotás közben vagy épp egy emberi kapcsolatunkban. Amikor egy gyermek bizakodásával - ártatlanul, nyitottan és kiszolgáltatottan - lépünk az újba és ismeretlenbe, akkor még a legkisebb dologból is az élet legnagyobb kalandja válhat.

 

"A Zen azt mondja, hogy az igazság nem alapulhat autoritáson, nem alapulhat a hagyományokon, a múlton. Az igazság egy radikális, személyes felismerés. Neked magadnak kell megtalálnod. 
Az ismeretek gyűjtése veszélytelen dolog. Az egyéni tudás utáni kutatás azonban rendkívül kockázatos. Senki nem garantálhatja az eredményt. Ha azt kérdezed tőlem, hogy garantálok-e neked bármit is, akkor csak azt mondhatom: nem tehetem. Én csak a veszélyt garantálhatom - mindössze ennyi bizonyos. Én csupán egy olyan hosszú kalandot garantálhatok neked, ahol minden esélyed meglesz arra, hogy eltévedj, és soha ne érj célba. De egyvalami biztos: maga a kutatás segíteni fog a fejlődésben. Én csupán a fejlődésedet garantálhatom. Veszélyes lesz; áldozatokat kell majd hoznod, minden nap ismeretlen, felderítetlen vizeken kell evezned, és nem lesz térképed, ami segítene, nem lesz kísérőd, aki vezetne. Igen, milliónyi veszély leselkedik rád; sokszor letérsz majd az útról, és el is tévedsz - de ez az egyetlen módja annak, hogy fejlődj. A bizonytalanság az egyetlen mód a fejlődésre - az, ha szembenézel a veszéllyel, ha elfogadod az ismeretlen kihívását."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2014-12-04)
Megtekintések száma: 213
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Támogatás

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

A nap üzenete [623]
Hétfő [13]
A meditáció napja
Kedd [18]
A döntések napja
Csütörtök [17]
A befogadás napja
Péntek [15]
A szeretet, a szerelem napja
Szombat [7]
A felelősség napja
Vasárnap [7]
A nyitottság napja
Szerda [13]
A megújulás napja
A nap kártyája [77]
Közös meditációk [1]
Napi gondolkodó [0]
Versek [1]
Napi gyakorlat [9]

Statisztika


Online összesen: 6
Vendégek: 6
Felhasználók: 0

Block title