Cikkek katalógusa

Keresés a honlapon

Ajánlom!

Oszd meg!

Iratkozz fel!

Hírlevél

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

Február 13. - Érettség

Ez az alak egyedül van itt, csendben, mégis éberen. Benső lényét virágok töltik ki - így a tavasz minőségét hordja magában, amely minden pillanatban megfiatalítja őt. Belső virágzása és teljessége végtelen mozgásteret nyújt a számára. Kívül is és belül is bármerre mozoghat, hiszen örömét és érettségét a külső világ dolgai nem befolyásolják. Ez központosulásának és kitágulásának, szétterjedésének időszaka - a körülötte látható fehér izzás az ő fénye, mely egyben védelmezi is őt. Ezt a tökéletes állapotot az összes élettapasztalatának köszönheti. 
Ha ezt a kártyát húzod, tudnod kell, hogy ez a pillanat ajándék számodra, melyért keményen és kitartóan megdolgoztál. Szilárd alapokon állsz, és a siker és a szerencse is melletted áll, mert ez mind annak az eredménye, amit belül már megtapasztaltál.

 

"A fű és virága között pontosan ugyanaz a különbség, mint aközött, amikor még nem tudod, hogy te egy buddha vagy, és aközött, amikor felfedezed magadban a buddhát. Valójában nem is lehet másképp.
Buddha teljességgel virágba borult, teljes mértékben kinyílt. Lótuszai, virágszirmai elérkeztek a beteljesüléshez...
Természetesen sokkal csodálatosabb az, amikor te magad telsz meg a tavasszal, mint az, mikor az őszi harmatcseppek a lótuszlevelekre hullanak. Az az egyik legcsodálatosabb látvány a világon, amikor az őszi harmatcseppek a lótuszlevelekre hullanak, és úgy ragyognak a reggeli napfényben, mint az igazgyöngyök. De ez csak egy pillanatnyi élmény. Ahogy a nap egyre magasabbra emelkedik, az őszi harmatcseppek lassan elpárolognak...
És ezt a múlandó szépséget nyilván nem lehet összehasonlítani azzal az örök tavasszal, ami a lényedben virágzik. Visszapillantasz, amennyire csak tudsz, és látod, hogy az mindig is ott volt. Előre pillantasz, amennyire csak tudsz, és meglepődsz: ez maga a lényed. Bármerre is mész, ez ott lesz veled, és a virágok mindig záporozni fognak rád. Ez a spirituális tavasz."

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2015-02-13)
Megtekintések száma: 256
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Támogatás

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

A nap üzenete [624]
Hétfő [13]
A meditáció napja
Kedd [18]
A döntések napja
Csütörtök [17]
A befogadás napja
Péntek [15]
A szeretet, a szerelem napja
Szombat [7]
A felelősség napja
Vasárnap [7]
A nyitottság napja
Szerda [13]
A megújulás napja
A nap kártyája [77]
Közös meditációk [1]
Napi gondolkodó [0]
Versek [1]
Napi gyakorlat [9]

Statisztika


Online összesen: 16
Vendégek: 14
Felhasználók: 2
Zsóka, Dit73

Block title