Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

Február 18. - Stressz

Hány olyan embert ismersz, aki épp mikor túl sok feladattal terhelte le magát, túl sok "lufit eregetett", hirtelen ágynak dőlt az influenzától, vagy leesett az egyik "lufiról", és végül egy pár mankó mellett kötött ki? A képen a "rossz időzítés" tipikus példája látható, ahogy a kis majom, kezében egy tűvel épp elárulja az "egyszemélyes zenekart".  
A stressz, amit ez a kártya jelképez, időnként mindannyiunkat meglátogat, de a maximalisták még inkább ki vannak téve ennek a veszélynek. Mi magunk teremtjük meg azzal a gondolattal, hogy nélkülünk semmi sem történik, pláne nem úgy, ahogy azt mi akarjuk! De miért gondolod magad annyira különlegesnek? Azt hiszed, hogy a Nap nem kel fel reggel, ha te személyesen nem állítod be neki az ébresztőórát? Menj, sétálj egyet, vegyél néhány szál virágot, és rendezz magadnak egy jó spagettis vacsorát! Bármilyen lényegtelen dolog megteszi, csak jó messze kerüld el ezt a kismajmot!   

 

"Minden személyes cél neurotikus. A lényeg embere megérzi, felismeri: "Én nem különbözöm a mindenségtől, tehát semmilyen saját végzetet nem kell keresnem magamnak. A dolgok megtörténnek, a világ halad, mozog - mondhatjuk, hogy Isten cselekszik... vagyis a dolgok maguktól történnek meg. Semmiért nem kell küzdenem, erőlködnöm; semmiért nem kell harcolnom. Elég, ha lazítok, és csak létezem."
A lényeg embere nem cselekvő. A véletlen embere cselekvő. Így a véletlen embere persze aggódik, ideges, feszült; stressz és szorongás az élete, és egyfolytában egy vulkán tetején csücsül. És a vulkán bármelyik pillanatban kitörhet, mert a bizonytalan világot bizonyosnak hiszi. A feszültség pedig abból adódik, hogy mélyen legbelül tudja: semmi sem bizonyos."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2015-02-18)
Megtekintések száma: 320 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 9
Vendégek: 9
Felhasználók: 0

Block title