Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

Február 19. - A fösvény

Ez a nő egy erődöt épített maga köré, és most fukarul csüng felhalmozott javain, a "kincsein". Pedig az igazság az, hogy annyi vacakot halmozott fel, hogy feldíszítse velük magát - beleértve a szegény teremtmények tollait és szőrméit is -, hogy végül egyenesen megcsúnyult tőlük. 
Ez a kártya egyrészt arra hívja fel a figyelmünket, hogy vizsgáljuk felül, mik azok, amikhez mi is így ragaszkodunk, másrészt arra, hogy ha nagyon értékesnek tartjuk ezeket a dolgokat, akkor előbb-utóbb valóságos erőddel kell majd körbebástyázni őket. Nem feltétlenül egy vaskos bankszámlát vagy egy tele ékszeres dobozt féltünk - lehet, hogy valami olyan egyszerű dologról van szó, mint például amikor meg kellene osztanod szabadidődet egy barátoddal, vagy fel kellene vállalnod a másik iránti szeretetedet. Ha fösvény vagy, akkor olyan leszel, mint az eltömődött kút, amiben megrekedt és megposhadt a víz. A kincseid is megfakulnak és elértéktelenednek, ha nem osztod meg őket másokkal. Bármi legyen is az, amibe most kapaszkodsz, ne feledd, azt nem viheted majd magaddal. Ne ragaszkodj semmihez - fedezd fel a szabadságot és a teret, melyet az önzetlenség hozhat a számodra.

 

"Abban a pillanatban, hogy fösvénnyé válsz, elzárod magad az élet legalapvetőbb jelenségeitől: a kitágulás lehetőségétől, a növekedés és a megosztás örömétől. Abban a pillanatban, hogy ragaszkodni kezdesz bizonyos tárgyakhoz, elveszíted a lényeget - máris elvesztél. Mert a tárgyak soha nem lehetnek lényegesek. Te magad, legbenső lényed a cél - nem egy csodálatos ház, hanem egy csodálatos te; nem temérdek pénz, hanem egy gazdag te; nem sok-sok kacat, hanem egy nyitott szív, mely milliónyi dolog befogadására képes."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2015-02-19)
Megtekintések száma: 354 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 17
Vendégek: 15
Felhasználók: 2
sziget8622, gipszjakab99

Block title