Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

Február 21.- Kontroll

A kontrollnak megvan a maga ideje és helye, de ha ez irányítja életünket, akkor végül teljesen megmerevedünk. Ez az alak a kártyán teljesen bezárta magát az őt körülvevő piramis-idomok közé. A fény ott ragyog és csillog fényes felületein, de át nem hatolhat rajtuk. Olyan, mintha belémumifikálódott volna ebbe a monstrumba, melyet maga köré épített. Kezeit ökölbe szorítja, tekintete üres, szinte vak. Testének az asztal alatt látható része egy késhegy; olyan vágószerszám, amely megoszt és szétválaszt. Világa tökéletes és rendezett, de élettelen - nem engedhet meg semmilyen spontaneitást vagy gyengeséget.  
A Felhők Királya arra figyelmeztet minket, hogy vegyünk egy mély lélegzetet, lazítsuk meg a nyakkendőnket, és engedjük el magunkat végre. Nem baj, ha hibázunk. Ha a dolgok egy kissé kicsúsznak a kezeink közül, az valószínűleg még jót is fog tenni nekünk. Ne akarjunk mindent kézben tartani - az élet sokkal, sokkal több ennél. 

 

"Aki kontroll alatt él, mindig ideges, hiszen mélyen belül nyugtalanság örvénylik benne. Ha megszabadulsz a kontrolltól, spontán és eleven vagy, akkor nem idegeskedsz. Nincs miért - történjen aminek történnie kell. Nincsenek elvárásaid a jövővel szemben, és neked sem kell elvárásokat teljesítened. Miért lennél ideges? Ahhoz, hogy az elmét kontroll alatt tarthassuk, olyan ridegnek, olyan fagyottnak kell lennünk, hogy az életenergia már nem juthat el végtagjainkba, testünk is megdermed. Ha az energia szabadon áramolhat, az elfojtásaid a felszínre törnek. Ezért az emberek megtanulták, hogyan maradjanak hidegek; hogy hogyan érintsenek meg úgy, hogy közben mégsem érintenek meg, hogy hogyan nézzenek rád úgy, hogy közben mégsem néznek rád. Az emberek közhelyekben élnek: "Szia, hogy vagy?" De nincs mögötte semmi és senki. Ezek csak arra szolgálnak, hogy a két embernek ne kelljen valóban találkoznia. Az emberek nem néznek egymás szemébe, nem fogják meg egymás kezét, nem próbálják érezni egymás energiáit, nem engedik a másikat magukba áramolni - mindenki fél; csak átevickél valahogy az életén, hidegen, élettelenül, egy kényszerzubbonyba zárva."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2015-02-21)
Megtekintések száma: 362 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 18
Vendégek: 17
Felhasználók: 1
xantipa

Block title