Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

Február 9. - Hétköznapiság

Ez a természetben sétáló alak arra hívja fel a figyelmünket, hogy a szépséget az élet egyszerű, hétköznapi dolgaiban találhatjuk meg. Mi olyan könnyen megszokottnak vesszük ezt a csodálatos világot, amiben élünk. A ház takarítása, a kert gondozása, vagy épp egy vacsora elkészítése... a leghétköznapibb dolgok mind szentséggé válnak, ha teljes lényeddel, szeretettel, és csak önmagukért teszed őket, az elismerés és a jutalom gondolata nélkül. 
Most egy olyan időszakkal nézel szembe, amikor ez a könnyed, természetes és teljesen hétköznapi hozzáállás sokkal nagyobb eredményeket hozhat számodra, mintha bármi módon nagyszerűségedet, különlegességedet vagy rendkívüli eszedet akarnád fitogtatni. Ne akarj elkábítani senkit magad körül rendkívüli és egyedülálló képességeiddel. A legkülönlegesebb ajándék, amit most felajánlhatsz az, ha könnyedén és egyszerűen veszed a dolgokat, egyszerre mindig csak egy lépést téve haladsz az úton.  

 

"Néha, ritka pillanatokban eggyé, egy egésszé válsz. Figyeld az óceánt, annak vad hullámzását... és egyszerre elfelejted a skizofréniádat, hogy több darabban vagy - és ellazulsz. Vagy menj el a hegyek közé, és nézd a csúcsokat borító szűz havat, és hirtelen hűvös nyugalom leng körül; itt nem kell álarcot viselned, mert itt nincs senki, aki elől el kellene bújnod. Egyszerre önmagadba zuhansz.
Bármikor, bármilyen helyzetben ha egésszé válsz, megjelenik benned és körülötted a béke, a boldogság és az áldás. Beteljesülsz.
Nem kell várnod ezekre a pillanatokra - ezek a pillanatok életed természetes alkotóelemei lehetnek. Ezek a rendkívüli pillanatok teljesen kitölthetik hétköznapjaid pillanatait - ez az, amire a zen törekszik. Egy teljesen hétköznapi életben rendkívüli életet élhetsz: miközben fát vágsz, tüzifát aprítasz, vizet hozol a kútról, tökéletes összhangban vagy önmagaddal. Felmosni, ebédet főzni, ruhát mosni mind-mind lehet tökéletes belső békében, mert a hangsúly azon van, hogy vajon teljes lényeddel, élvezettel és örömmel csinálod-e azt, amit épp csinálsz."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2015-02-10)
Megtekintések száma: 303
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 17
Vendégek: 15
Felhasználók: 2
sziget8622, gipszjakab99

Block title