Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

Január 16. - A teremtő

A zen mestere ezen a kártyán már befogta a tűz energiáját, és most képes azt rombolás helyett teremtésre használni. Arra ösztönöz bennünket, hogy felismerjük, és segítségével megértsük: a szenvedély tüzét oly módon kell uralnunk, hogy közben nem nyomjuk el, de nem is engedjük, hogy destruktív formát öltsön - egyensúlyban tartjuk. Ő oly egységes, hogy már semmi különbség nincs belső lénye és a külvilágban megnyilvánult alakja között. A megértés és az egység eme ajándékát - a lénye középpontjából sugárzó teremtő fény ajándékát - kínálja mindazoknak, akik eljönnek hozzá.     
A Tűz Királya azt mondja nekünk, hogy bármibe is kezdünk most - ha érettek vagyunk, és értjük, amit teszünk -, az gazdagabbá fogja tenni mind saját, mind környezetünk életét. Használd minden képességedet; használj mindent, amire az élet tanított - itt az idő, hogy kifejezd önmagad.   

 

"Kétféle teremtő létezik a világban: az egyik külső objektumokat alkot - ilyen a költő, a festő; ők külső objektumokat, tárgyakat hoznak létre -, a másik fajta teremtő a misztikus, aki önmagát teremti meg. Ő nem objektumokkal, hanem saját magával, saját lényével, saját szubjektumával dolgozik. És ő az igazi teremtő, az igazi költő, hiszen ő önmagából alkot mesterművet.
Te egy mesterművet hordozol magadban, csak épp az útjában állsz. Állj csak félre az útból, és a mestermű azonnal előtűnik. Mindenki egy igazi remekmű, mert Isten ennél alább sosem adja. Sok-sok életen keresztül hordozod magadban elrejtve a mesterművet - nem tudván, hogy ki vagy -, és a felszínen próbálsz valakivé válni.
Hagyj fel ezzel a butasággal; senkivé sem kell válnod - te már most egy mestermű vagy. Nem lehet tovább tökéletesíteni. Csak észre kell ezt venned, fel kell ismerned, meg kell értened. Téged maga az Isten teremtett, ennél tökéletesebb már nem lehetsz."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2015-01-16)
Megtekintések száma: 361
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 22
Vendégek: 20
Felhasználók: 2
CsillagVirág, anikonagy

Block title