Cikkek katalógusa

Keresés a honlapon

Ajánlom!

Oszd meg!

Iratkozz fel!

Hírlevél

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

Január 23. Előző életek

A lét kezei a női nemi szerv, a kozmikus anya nyílásának alakját formázzák. Belül sok kép, más korszakok arcai tárulkoznak fel. Bár szórakoztató lehet híres, múltbéli életekről fantáziálni, ez valójában csak a figyelmet vonja el. A lényeg, hogy meglássuk és megértsük életeink karmikus motívumait, és hogy a végtelenül ismétlődő ciklusokban megtaláljuk azok gyökereit - mert ezek tartanak öntudatlan viselkedésünk csapdájában.   
A két oldalon található szivárványszín gyíkok a tudást és a nem-tudást képviselik. Ők tudattalanunk őrei, akik először megbizonyosodnak arról, vajon felkészültünk-e a látomásra, vagy még összeomolnánk tőle. Az, hogy létünk végtelenjébe pillanthatunk: ajándék - a karma működését nem akarat által érthetjük meg. Ez a bepillantás egy ébresztőóra; életed eseményei egy bizonyos mintát követnek, mely most eléd tárul. Ez a minta éppoly ősrégi, mint lelked vándorútja.  

 

"A gyermek csak akkor válhat tudatossá, ha elmúlt életében elég sokat meditált, és így elég meditatív energiát gyűjtött ahhoz, hogy megbirkózzon a sötétséggel, mely a halállal érkezik. A halállal az ember egyszerűen elvész az önfeledés ködében, aztán egyszer csak talál egy új anyaméhet, és teljesen elfelejti korábbi testét. A folytonosság megtörik. Ez a sötétség, ez az eszméletvesztés üt rést a folytonosságon.
Keleten rengeteget dolgoztak azon, hogy áttörjék ezeket a korlátokat, és tízezer év munkája nem volt hiábavaló. Mindenki képes behatolni előző életébe, akár több előző életébe is. Ehhez azonban két okból is mélyebbre kell merülnöd a meditációban: anélkül, hogy mélyebbre hatolnál, nem találhatod meg egy korábbi élet kapuját; másodszor pedig azért kell mélyre merülnöd, mert ha megtalálod egy másik élet kapuját, akkor óriási eseményáradat önti el az elmédet.
Elviselni pedig egy életet is épp elég nehéz...

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2015-01-23)
Megtekintések száma: 225 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Támogatás

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

A nap üzenete [622]
Hétfő [13]
A meditáció napja
Kedd [18]
A döntések napja
Csütörtök [17]
A befogadás napja
Péntek [15]
A szeretet, a szerelem napja
Szombat [7]
A felelősség napja
Vasárnap [7]
A nyitottság napja
Szerda [13]
A megújulás napja
A nap kártyája [77]
Közös meditációk [1]
Napi gondolkodó [0]
Versek [1]
Napi gyakorlat [9]

Statisztika


Online összesen: 21
Vendégek: 18
Felhasználók: 3
vajkiki, z3d024, anialmasi

Block title