Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

Március 4. - Teljesség

Ez a három nő fent a magasban játékosan és szabadon szárnyal, mégis mindannyian éberek és figyelmesek, hisz kölcsönösen függnek egymástól. Egy trapézmutatványban senki nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy akár csak egy pillanatra is kiessen a jelenből. És ez a kártya épp ezt a minőséget próbálja érzékeltetni - teljes figyelemmel a jelen pillanatban lenni.  
Lehet, hogy most úgy érzed, túl sok mindent kell egyszerre csinálnod, de sehogy sem jutsz előbbre, mert hol ebbe, hol abba kapsz bele, ahelyett, hogy egyszerre csak egy dologgal foglalkoznál, és legalább azzal boldogulnál. Vagy épp azt gondolod, hogy "unalmas" a feladatod, mert elfelejtetted, hogy nem az számít, amit csinálsz, hanem az, ahogyan csinálod. Ha megtanulsz az egyes élethelyzetekre spontánul, teljes lényeddel reagálni, akkor azzal a lehető legnagyobb ajándékot adod önmagadnak. Ha az életed folyamán egyszerre mindig csak egy lépést teszel, de azt teljes figyelemmel és teljes energiával, akkor ez hihetetlenül új életerőt és kreativitást visz mindenbe, amit csinálsz. 

 

"Minden pillanatban ott a lehetőség, hogy teljes légy. Bármit is csinálsz, merülj el benne olyan mélyen, hogy az elméd már ne is tudjon gondolkozni - elméd csak egy passzív jelenlét legyen. És a teljesség egyre erőteljesebben jelenik majd meg, és ha megérzed az ízét, még inkább képes leszel teljessé válni.
Próbáld megfigyelni azt, amikor nem vagy teljes. Azokat a pillanatokat lassanként magad mögött kell majd hagynod. Azokban a pillanatokban, amikor a fejedben élsz, nem vagy teljes. Amikor gondolkozol, amikor tépelődsz, amikor tervezgetsz, rágódsz, okoskodsz, akkor nem vagy teljes. Lassan-lassan csusszanj ki ezek közül a pillanatok közül. Ez csak egy régi szokásod eredménye. A régi szokások nehezen halnak ki az emberből. De előbb-utóbb kihalnak! Ha kitartó vagy, akkor kimúlnak."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2015-03-04)
Megtekintések száma: 403 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 10
Vendégek: 10
Felhasználók: 0

Block title