Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

November 11. - A kirekesztett

Ezen a kártyán egy kisfiú áll a kapu mögött, és kifelé néz. Nagyon kicsi még, és meg van győződve róla, hogy nem juthat át a kapun. Nem látja, hogy a kapu láncán a lakat nyitva van - csak le kellene oldania a láncot.   
Amikor úgy véljük, kizártak bennünket valamiből, általában azt érezzük, hogy mi is ilyen tehetetlen kisgyerekek vagyunk. Nem meglepő, hisz ezek a tapasztalatok mélyen, kora gyermekkorunkban gyökereznek. A baj az, hogy mivel ez ennyire mélyen gyökerezik bennünk, újra és újra - mint valami rossz lemez - előkerül és lejátszódik az életünkben. Ez most egy jó alkalom, hogy megállítsd a lemezt, és ne gyötörd tovább magad azzal, hogy bizonyára "kevés" vagy ahhoz, hogy a többiek elfogadjanak, befogadjanak. Kutasd fel ennek az érzésnek a gyökereit a múltban, majd engedd elmenni ezt a régi fájdalmat. E megértés fényében már észreveszed a nyitott lakatot, és beléphetsz a kapun oda, ahol mindig is szerettél volna lenni.

 

"Szóval most kirekesztettnek érzed magad. Jól van. Ez egy átmeneti időszak. Most ébernek kell lenned, nehogy fájdalommal és szenvedéssel töltsd fel magadat. Most, hogy Isten nincs többé veled, ki fog megvigasztalni? De neked nincs is szükséged vigasztalásra. Az emberiség nagykorúvá ért. Légy férfi vagy légy nő, és állj a saját lábadra...
Az egyetlen mód arra, hogy kapcsolatba kerülj a létezéssel az, hogy elindulsz befelé, hiszen legbelül, a középpontban még mindig él ez a kapcsolat. Fizikailag már rég elválasztottak az édesanyádtól. Erre az elválasztásra mindenképpen szükség volt ahhoz, hogy te magad is teljes értékű egyénné válhass. De a világegyetemtől senki nem választott el téged. Az univerzumhoz a tudatoddal kapcsolódsz. Ezt most még nem látod, ezért nagyon figyelmesen, éberen és nyitott szemmel kell mélyre ereszkedned önmagadban, és akkor megtalálod ezt a kapcsolatot. Ez a kapcsolat a buddha!"

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2014-11-11)
Megtekintések száma: 289 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 17
Vendégek: 17
Felhasználók: 0

Block title