Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

November 20. - Tapasztalás

Az "élmény" olyasvalami, amit lejegyezhetsz a noteszodba, vagy lefényképezhetsz, aztán betehetsz egy albumba. A "tapasztalás" azonban magának a csodának az érzékelése; a bensőséges találkozás borzongatása, mely akkor jelenik meg, amikor az isteni kegy hatására rádöbbenünk, hogy mindennel és mindenkivel összetartozunk.   
A nő ezen a kártyán nem pusztán megérinti ezt a fát, hanem bensőséges kapcsolatban van vele, szinte eggyé váltak. A fa már nagyon öreg, sok nehéz korszaknak volt tanúja. A nő érintése lágy és tiszteletteljes. Köpenye belsejének fehér színe szíve tisztaságát jelképezi. Alázatos és egyszerű - a természethez pedig épp ily módon kell közelíteni.  
A természet nem fúj lármás harsonákat, amikor virágba borul, és gyászdalt sem énekel, amikor a fák lombjukat vesztik. De ha megfelelő módon közelítünk hozzá, sok titkát megosztja velünk. Ha mostanában nem suttogott hozzád a természet, akkor ez most egy jó alkalom, hogy lehetőséget adj neki.  

 

"Csak nézz körül! Nézz bele egy gyermek szemébe, nézz a szerelmed, az édesanyád vagy a legjobb barátod szemébe... vagy csak ölelj át egy fát!
Próbáltál már valaha átölelni egy fát? Ölelj át egy fát, és egy napon rá fogsz jönni, hogy nem csupán te ölelted meg azt a fát, de a fa is válaszol neked: ő is átölel téged. Akkor valóban meg fogod érteni, hogy a fa nem csupán anyag, nem csak egy növényfaj a botanikai lexikonból, hanem egy ismeretlen Isten - ott zöldell, ott virágzik a kertedben, oly közel van hozzád, s téged hívogat, újra és újra téged szólít..."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2014-11-20)
Megtekintések száma: 338 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 10
Vendégek: 7
Felhasználók: 3
szornyike, ferencziagi, blackjoe1968

Block title