Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

November 7. Lelassulás

A Szivárványok Lovagja arra emlékeztet bennünket, hogy - miként ez a teknős is - otthonunkat mindig mindenhová magunkkal visszük. Nincs szükség sietségre, nem kell máshol menedéket keresnünk. Még ha alá is merülünk az emóciók tengerében, függetlenek, s minden ragaszkodástól mentesek maradhatunk. 
Elérkezett az idő, hogy elengedj minden elvárást akár másokkal, akár önmagaddal szemben, és felelősséget vállalj az összes fejedben cipelt illúzióért. Semmit nem kell tenned, csak pihenj meg jelenlegi önmagad teljességében. Ha ettől vágyaid, reményeid és álmaid elkezdenek szertefoszlani, annál jobb! Ha ezek a dolgok eltűnnek, akkor olyan új minőségeknek jut hely benned, mint a nyugalom és a feltétlen elfogadás, és képes leszel úgy köszönteni ezt a folyamatot, ahogy eddig még soha. Érezz rá a lelassulás és ellazulás minőségének zamatára, és örülj a felismerésnek, hogy te már otthon is vagy.

 

"A meditáció egyfajta gyógyszer: csak egy bizonyos ideig van rá szükség. Amint megérezted az ízét, többé nincs szükséged semmilyen speciális technikára - akkor a meditáció kitölti egész életedet.
A séta: zen, az ülés: zen.
...Mi ez az íz, mi ez a minőség? - éberen, figyelmesen, örömmel, célok nélkül, nyugalomban, szeretetben, könnyedén sétálsz. Ez nem is séta, ez lődörgés. És amikor ülsz: szeretettel, figyelemben, éberen ülsz, mindenféle indok nélkül. Nem valami cél érdekében ülsz, hanem pusztán az ülés öröméért, nem csinálsz semmit, csak élvezed a nyugalmat, a pihenést... Egy hosszú séta után leülsz egy fa alá, és a hűvös szellő megérinti arcodat. Minden pillanatban nyugalomban vagy, elégedettségben önmagaddal: nem kell jobbnak lenned, semmit nem kell begyakorolnod, nem kell képességeket gyűjtened.
A séta: zen, az ülés: zen,
Beszéd vagy csönd, mozgás vagy mozdulatlanság,
A lényeg a könnyedség.
A könnyedség a kulcsszó. A lényeg a könnyedség: ez a kulcsmondat. Bármit is csinálsz, legbenső lényedben maradj mindig könnyed, csöndes, nyugodt, kiegyensúlyozott."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2014-11-07)
Megtekintések száma: 317 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 19
Vendégek: 18
Felhasználók: 1
kadars

Block title