Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

Október 21.

Ezen a képen azt látjuk, amint kora reggel egy lótuszlevélről a tiszta vízbe hullik épp egy harmatcsepp, és ettől a víz felszíne fodrozódni kezd. Rendkívüli, megrendítő pillanat ez: ahogy a csepp megadja magát a gravitációnak és lecsúszik a levélről, egyszerre elveszíti előző identitását, és a következő pillanatban eggyé olvad az alatta lévő határtalan víztömeggel. Elképzelhetjük, amint az ismert és a megismerhetetlen határán lebegve egy pillanatra megremeg, aztán lezuhan a mélybe.
Ennek a kártyának a kihúzása azt jelzi, hogy valami a végéhez közeledik, valamit épp befejezni, elhagyni készülsz. Legyen ez bármi - egy munka, egy kapcsolat, egy szeretett otthon, bármi, ami identitásodban eddig szerepet játszott -, most eljött az idő, hogy elengedd. Bármennyire is elszomorít, ne próbáld visszatartani. Most valami sokkal nagyobb dolog vár rád; új dimenziókat kell felfedezned. Már túljutottál azon a ponton, ahonnan még visszafordulhattál volna, a gravitáció pedig teszi a dolgát. Te csak hagyd magad - ez jelenti a szabadságodat.

 

"A létben senki sem felsőbbrendű, és senki sem alsóbbrendű. A fűszál és a csillag tökéletesen egyenlők...
De az ember magasabb rendű akar lenni másoknál, meg akarja hódítani a természetet, ezért folyton harcolnia kell. Minden e miatt a küzdelem miatt olyan bonyolult. Az ártatlan ember az, aki lemondott a küzdelemről; aki többé nem akar felsőbbrendű lenni; aki már nem akarja megmutatni, bebizonyítani, hogy ő nem akárki; aki olyan lett, mint egy rózsaszál, vagy mint egy lótuszlevélen ülő harmatcsepp; aki a végtelen részévé vált; aki eggyé olvadt, eggyé vált az óceánnal, és most már maga is csak egy hullám; akinek fogalma sincs arról, hogy mi az az "én". Az "én" eltűnése az ártatlanság."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2014-10-21)
Megtekintések száma: 398
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 13
Vendégek: 12
Felhasználók: 1
ferencziagi

Block title